Clubs onderzoeken mogelijkheden Sportimpuls

De clubs op en rond sportpark het Hoge Laar hebben gisteravond samen de intentie uitgesproken om door middel van een aanvraag Sportimpuls zich de komende jaren gezamenlijk in te gaan zetten voor het verhogen van beweegactiviteiten in de wijken Holtenbroek en Aa-landen.

De verenigingen waren gisteravond te gast bij honk- en softbalvereniging Blue Hawks, waar onder leiding van vertegenwoordigers van de gemeente Zwolle, SportService Zwolle, Travers Welzijn en Sportpark Marslanden over verschillende onderwerpen werd gesproken.

Naast Blue Hawks waren ook handbalvereniging Tyfoon, hockeyclub Zwolle, roei- en zeilvereeniging ZRZV, atletiekvereniging AV PEC en voetbalverenigingen Storica en Dieze West bij de bijeenkomst aanwezig.

Participatieopgave
Tijdens de bijeenkomst werd onder meer gesproken over de participatieopgave in Holtenbroek, waarbij mensen met een WWB uitkering, die laag op de participatieladder staan, kunnen worden geactiveerd door middel van het uitvoeren van vrijwilligersklussen bij vereniging op en rond het sportpark Het Hoge Laar.

De aanwezige clubs werden bijgepraat door de gemeente Zwolle en vertegenwoordigers van Sportpark Marslanden, waar al een jaar met succes wordt gewerkt met dit concept.

Sportimpuls
Aansluitend is gesproken over de kansen voor een aanvraag voor een Sportimpuls. De verenigingen op en rond het Hoge Laar kunnen zich hiermee samen inzetten voor het project ‘Sportaanbod voor ouders van jonge kinderen’, of ‘Sportdorp; Vitale kernen en buurten’. Daarvoor is een subsidie beschikbaar van circa € 70.000.

De Sportimpuls is een subsidieregeling, die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen.

Bezuinigingen
Er bleek veel draagvlak te zijn bij de aanwezige verenigingen, die onlangs al bij elkaar kwamen om samen te spreken over de aankomende bezuinigingen die de gemeente Zwolle de sportclubs wil opleggen.

Later deze maand volgt een vervolggesprek, waarbij ook de aanvraag voor de Sportimpuls verder vorm zal gaan krijgen. Als de aanvraag medio 2015 wordt goedgekeurd, wordt deze uitgevoerd in 2016 en 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *