Bij Blue Hawks telt iedereen mee. Niet voor niets hebben we dat in onze visie opgenomen Wij zijn een vereniging voor iedereen. Daarbij kenmerkt Blue Hawks zich door een onderlinge verbondenheid met respect voor elkaar. Onze afspraken en doelen hebben we vastgelegd in een actueel beleidsplan.

Als nieuw lid bij Blue Hawks is het misschien niet altijd even makkelijk om je weg te vinden. Je zult vast wat vragen hebben. Op een aantal vragen proberen we hieronder antwoord te geven. Heb je nog andere vragen? Bekijk op de pagina Wie is wie wie je kan helpen.

Hoe kan ik mij aanmelden of uitschrijven?
Wat houdt veilig en plezierig sporten in?
Hoe hoog is de contributie en hoe werkt het?
Welke kleding en welk materiaal heb ik nodig?
Wat wordt er van mij als lid verwacht?
Wat is Blue Hawks voor club?

Aanmelden en uitschrijven

Heb je drie keer gratis meegetraind en wil je graag lid worden van Blue Hawks? Goed om te horen! Je kunt je via onderstaande knop aanmelden als lid.

Natuurlijk kan het zijn dat je op een gegeven moment besluit om je lidmaatschap van Blue Hawks te beëindigen. Bijvoorbeeld omdat je minder tijd hebt voor honkbal of softbal, of omdat je naar een andere vereniging wilt. Over uitschrijven doen we niet moeilijk. Als je je  afmeldt tussen 15 mei en 15 januari brengen we geen kosten meer in rekening.

In verband met kosten die wij maken voor de bondscontributie en verzekeringspremies rekenen we bij een afmelding tussen 15 januari en 15 maart 25% van de contributie over het nieuwe jaar. Als jij je tussen 15 maart en 15 mei uitschrijft, betaal je 50% van de contributie over het nieuwe jaar. Bij uitschrijving na 15 mei betaal je het volledige resterende contributiebedrag.

Veilig en plezierig sporten

De afgelopen jaren is hard gewerkt om de club een solide basis te geven. Zowel financieel als sportief. We zijn trots op wat we samen als club hebben neergezet. Blue Hawks is een plek geworden waar iedereen wordt geaccepteerd en gewaardeerd. Om dat zo te kunnen houden, hebben we een aantal huisregels en gedragsregels opgesteld.

Met behulp van deze regels zorgen we er samen voor dat iedereen veilig en plezierig kan sporten. Of het nu recreatief of competitief is.

Hoe we om gaan met jouw persoonsgegevens, staat beschreven in onze Privacyverklaring.

Contributie

We proberen voor onze leden de contributie zo laag mogelijk te houden. Zo houden we de drempel laag om in teamverband lekker te kunnen sporten. Mocht de contributie een probleem opleveren, dan denken we graag met je mee over een oplossing. Jeugdleden hebben de mogelijkheid gebruik te maken van het Jeugdsportfonds.

Als nieuw lid betaal je eenmalig € 16 inschrijfgeld. Daarnaast betaal je elk jaar in drie termijnen de contributie. Deze contributie is inclusief de bondsafdracht en verzekeringspremie en wordt jaarlijks tijdens de Algemene Ledenvergadering door de leden vastgesteld. Meld je je gedurende het lopende seizoen aan? Dan hoef je maar een deel van de jaarcontributie te betalen. Zo betaal je alleen voor de periode waarin je ook echt aan trainingen en wedstrijden deelneemt.

Contributie 2020

 • BeeBall: € 129
 • Pupillen honkbal: € 184
 • Aspiranten honkbal: € 184
 • Junioren honkbal: € 184
 • Heren honkbal: € 244
 • Heren softbal: € 244
 • Dames softbal: € 244
 • Recreanten: € 139
 • Dubbelspelende leden: € 255

Betaling contributie

De contributie wordt door middel van automatische incasso in de onderstaande termijnen van het verenigingsjaar geïnd. Toestemming voor de automatische incasso kun je geven op het aanmeldformulier van Blue Hawks.

 • 1e termijn: januari (25% van de contributie)
 • 2e termijn: maart (25% van de contributie)
 • 3e termijn: mei (50% van de contributie)

Bij aanmelding na 1 mei in het lopende jaar wordt contributie geïnd naar rato van het aantal resterende maanden van het jaar.

Kleding en materiaal

Blue Hawks heeft een prachtig uniform van zeer goede kwaliteit. Als je lid wordt bij Blue Hawks, kun je het uniform zelf online aanschaffen. Hiervoor hebben we speciale afspraken gemaakt met de twee grootste honkbal- en softbalkledingleveranciers van Nederland.

Toch kan het zijn dat je niet zeker weet welke maat je nodig hebt. Speciaal daarvoor houden we elk jaar eind januari/begin februari een pasdag in de kantine van Blue Hawks. Zo kun je vooraf eerst uitproberen welke maat je nodig hebt. Wil je kleding later in het seizoen bestellen? Dan is dat ook geen probleem. Stuur ons een berichtje en dan neemt onze coördinator kleding direct contact met je op om een afspraak te maken om kleding te passen.

Over het aanschaffen van materiaal hoef je je niet druk te maken. Slaghelmen, knuppels en ballen kun je gewoon van Blue Hawks gebruiken. Elk team heeft zijn eigen materiaal. Als club hebben we er aandacht voor dat elk team voldoende, goed en vooral veilig materiaal heeft. Ook een handschoen kun je in eerste instantie van Blue Hawks lenen. Op den duur is het wel verstandig om een eigen handschoen aan te schaffen. Als je die handschoen zelf hebt ingespeeld, heb je er stuk meer profijt van. Je trainer of coach adviseert je graag over de aanschaf van een nieuwe handschoen.

Vrijwilligerswerk

Blue Hawks dat zijn we samen. Je clubgenoten vinden het heel leuk als je zo nu en dan eens bij hun wedstrijd komt kijken. Maar ze kunnen zo nu en dan ook wel eens je hulp gebruiken. Bijvoorbeeld als scheidsrechter, of met een kantinedienst.

Als club vragen we niet veel van leden. Voor aanvang van het seizoen worden door de teams schema’s opgesteld voor scheidsrechters en kantinediensten. Het komt erop neer dan je als seniorenlid doorgaans zo’n één of twee van die diensten moet draaien. Van ouders van jeugdleden verwachten we dat ze zo nu en dan helpen bij de kantinediensten van het team van hun kind en ook willen helpen bij het rijden naar wedstrijden.

Wil je graag wat meer voor Blue Hawks betekenen? Dan is daar alle ruimte voor. Als vrijwilliger krijg je een ideale kans om de club goed te leren kennen en ervaring op te doen met verschillende werkzaamheden. Dat kan variëren van het verrichten van wat hand- en spandiensten, tot het organiseren van activiteiten. We geven je er graag alle ruimte voor!

We hebben een groot deel van onze vrijwilligersklussen overzichtelijk bij elkaar gezet. Je kunt zo precies zien waar nog hulp bij nodig is.

Over Blue Hawks

Bij Blue Hawks spelen we op het prachtige Sportpark Peterskamp. Een parkachtig complex aan de rand van de mooie stad Zwolle. We besteden veel aandacht aan onze accommodatie en waren in 2015 de eerste Europese honkbal- en softbalvereniging met LED-verlichting op ons softbalveld.

We hebben de beschikking over twee volwaardige velden. Een honkbalveld en een softbalveld. Ons softbalveld is voorzien van veldverlichting. We hebben ons eigen clubgebouw met vier ruime kleedkamers, een apart materiaalhok en een keuken met heerlijke tosti’s en hotdogs. Wat we doen en wat we willen, hebben we beschreven in onze missie, visie en ons actuele beleidsplan.

Blue Hawks bestaat sinds 3 april 1995. Sindsdien hebben we al bijzondere dingen meegemaakt. We hebben nationale jeugdkampen gehad met Amerikaanse coaches en Nederlandse internationals. We hebben wedstrijden gehad met nationale teams, gezellige (familie)toernooien, spannende jeugdactiviteiten en vooral heel veel plezier met elkaar! Tussendoor werden de nodige sportieve successen behaald. In de afgelopen veertien jaar zelfs zestien kampioenschappen.

Bekijk hieronder een impressie van onze accommodatie, of lees een stukje over de historie van Blue Hawks.