Brons voor heren honkbal na winst op Hickory

Het ging zondagmiddag in een zonovergoten Winterswijk om een felbegeerde derde plek. Het brons zou bij een gelijkspel of verlies van Blue Hawks naar Hickory gaan. Maar daar staken de heren van Blue Hawks een stokje voor. Na een uitermate slecht begin (2-0) kwamen de haviken sterk terug tot een score van 2-7. Blue Hawks, dat vorig jaar op de laatste speelronde na een zinderende wedstrijd verrassend kampioen werd in de klasse 4a, tekent dit jaar voor de bronzen plek in de klasse 4b.

Startend werper Marten begon sterk, wat niet gezegd kon worden van zijn binnenvelders. Na fouten van onder andere Yan Kei, Gordon en Armando liep de score zonder hits uit naar 2-0 voor de thuisploeg uit Winterswijk.

Aan slag waren de heren ook niet scherp. Met Armando op het eerste honk en Nathan aan slag werd het teken van derde honk-coach Erwin niet goed opgevolgd. Armando stal het tweede honk, maar na een pop-up van Nathan, die geslagen werd richting het eerste honk ging hij uit, waarna Armando ook uit werd gegeven doordat hij niet op tijd terug kon.

Ommekeer

De ommekeer kwam in de vierde inning. Victor zag zijn hit over de grond in het buitenveld belanden, waardoor de man op het derde honk binnen kon komen. Na hits van Gordon en Yan Kei sloeg Marten beide heren binnen met een tweehonkslag.

De innings daaropvolgend bleef Marten uitstekend gooien. Ook werd hij ditmaal wel geholpen door zijn medespelers. Knappe en meer dan belangrijke vangballen van Yan Kei, Daan en Victor waren broodnodig. Ook een poging tot het stelen van het tweede honk werd door catcher Nathan en tweede honkman Gordon knap ongedaan gemaakt. Een pitcherwissel bij Hickory bleek een slechte zet. Uitblinker Victor zorgde er met zijn tweede binnengeslagen punt voor dat de score verder op liep.
Armando, die na een knappe hit het tweede honk wist te bereiken en het derde honk wist te stelen, mocht daarna gratis en richting de thuisplaats wegens schijn van de pitcher. Het herenteam dat normaliter in de laatste paar innings de concentratie nog wel eens kan verliezen, deed dat zondag echter niet. Het binnen en buitenveld stond als geen andere wedstrijd dit seizoen als een huis.

Kampioenschap

Onverwachts is de strijd om het kampioenschap weer helemaal open. Koploper Arnhem Rhinos heeft twee punten in mindering gekregen wegens het opstellen van een ongerechtigde speler in de beslissingswedstrijd tegen de nummer twee Cubs op 22 september. Die wedstrijd tussen Rhinos en Cubs uit Hardenberg, die in eerste instantie met 8-4 werd gewonnen, is hierdoor bovendien teniet gedaan door de bond.

De wedstrijd moet dus niet alleen worden overgespeeld in Hardenberg, de Rhinos heeft ook twee punten in mindering gekregen, die na verlies tegen Cubs funest kunnen zijn. Op 13 oktober zal de gespannen strijd om het kampioenschap om 13.00 uur aanvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *