Blue Hawks wint in walk-off stijl

De heren honkballers hebben zondag op een wonderbaarlijke manier de overwinning uit het vuur gesleept. In een wedstrijd waar de Blue Hawks constant achter de feiten aanliepen, konden ze pas in de laatste inning het winnende punt maken. Eindstand Blue Hawks – Moorfielders 14-13. De tegenstander was vóór de wedstrijd nog koploper in de 3e klasse B. Door de winst van de Zwollenaren staan ze nu virtueel aan kop, met 1 punt voorsprong op de Radboud Rangers en de Moorfielders.

De vorige ontmoeting tussen de Moorfielders en de Blue Hawks stond nog vers in het geheugen van de heren. Toen werd er in de stromende regen, zonder coach Cornelissen, dik verloren. Men was uit op een sportieve revanche, en de heren waren daarom ook extra gefocust op de trainingen in aanloop naar de competitiekraker.

Slordig uit de startblokken

In de eerste inning had startende werper Renjie het direct lastig en kreeg hij geen steun van de Zwolse verdediging. Door een paar veldfouten en agressief honklopen van de tegenstander stonden ze meteen 0-3 achter. Gelukkig waren de Moorfielders evenmin gefocust begonnen aan de wedstrijd, ook zij maakten fouten en mede dankzij een tweehonkslag van Selwyn kwamen de Blue Hawks weer op een 4-3 voorsprong. In de 2e en 3e inning bleven de heren veldfouten maken waardoor de Moorfielders weer uitliepen naar 4-6. Renjie werd in de 4e inning vervangen door Marten die bij een stand van 5-10, geblesseerd,  de laatste man met drie slag aan de kant zette.

Renjie

Ommekeer in de zon

Ondertussen was de zonkracht behoorlijk toegenomen en beide teams stonden zwetend in het veld. Omdat Marten niet meer verder kon moest Jop de rest van de wedstrijd uitgooien. Dankzij goed veldwerk en een paar belangrijke strikeouts kon de tegenstander in de laatste 5 inningen maar 3 keer scoren. De hitte steeg de heren honkballers nog net niet naar het hoofd. Langzaam werd de grote achterstand vakkundig kleiner gemaakt. Dankzij honkslagen van Albert, Jop en zwetende catcher John, konden de heren terugkomen tot 10-13 in de 8e inning.

Ommekeer

Walk-off stijl

De negende inning had zo in een Hollywood film gekund. Door een mooie vangbal van Marten, een strikeout door Jop en een vangbal van Yan Kei konden de heren meteen beginnen aan de laatste gelijkmakende slagbeurt. De opdracht van René Cornelissen was simpel. “We hebben maar vier punten nodig, dus honkslagen en geen gekke dingen doen.” Marten begon direct met een prachtig honkslag door het midden, maar sneuvelde helaas bij een poging het tweede honk te stelen. Daarna werd Armando geraakt door de pitcher en sloeg Nathan een harde honkslag langs de korte stop. Pinch-hitter Daniël kreeg de opdracht om de bal over het infield te slaan, en met twee slag kaal produceerde hij een prachtige honkslag waarop Nathan kon scoren. Daniel sneuvelde wel op het tweede honk door een geslagen fielders choice van Renjie, maar ondertussen had Armando ook al gescoord.

Daniel

Bij een stand van 12-13 sloeg John de bal zo ver en hoog het outfield in dat de outfielder net niet de laatste nul kon maken. Met twee uit en het 1e en 3e honk bezet kwam Jop aan slag. De spanning was om te snijden, maar werd al snel verbroken door een hard geluid van aluminium op leer. Door de verre tweehonkslag van Jop konden Renjie en John het gelijkmakende en winnende punt maken. Wat daarna gebeurde was een uitbarsting van puur teamgeluk.

Bij gebrek aan een camera hebben we onze bijna naamgenoot uit Canada gevraagd om de laatste actie na te spelen.

Walk-off double Blue Hawks

 

Komende woensdagavond moeten de heren een inhaalwedstrijd spelen in Apeldoorn tegen WSB-2 en de zondag daarna weer thuis tegen de Giants uit Hengelo om 14.00 uur. Kom de heren aanmoedigen in hun strijd om de eerste plek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *