Blue Hawks start scholenproject

Nadat Blue Hawks vorig jaar al intensief heeft samengewerkt met SportService Zwolle voor wat betreft de interne organisatie, vervolgt de Zwolse club de samenwerking de komende periode met een uniek scholenproject. In het kader van de Bewegende Leerlijn Holtenbroek gaat Blue Hawks voor het eerst een serie lessen aanbieden aan basisscholen in Zwolle.

Met het pilotproject geeft Blue Hawks uitvoering aan enkele belangrijke speerpunten uit het beleidsplan. Aan de ene kant gaat de club actief aan de slag om leden te werven en de bekendheid van de sport en de club te vergroten en aan de andere kant worden de banden met de eigen wijk aangehaald. Een groot aantal spelers van Blue Hawks gaat hierbij assisteren!

In eerste instantie gaat Blue Hawks aan de slag met basisschoolleerlingen van  Het Carillon en De Toonladder uit Holtenbroek. Door middel van de Bewegende Leerlijn kunnen kinderen vanuit deze scholen doorstromen naar de club. Dit gebeurt eerst met enkele weken trainingen tijdens de reguliere gymles. Hierna  volgen enkele weken waarin geïnteresseerde kinderen vanuit school kunnen deelnemen aan het naschoolse aanbod. Het project wordt afgesloten met enkele trainingen bij de club zelf.

Voor dit project is gekozen voor BeeBall, een vereenvoudigde vorm van honkbal. Blue Hawks en SportService Zwolle worden geassisteerd door de Dutch Baseball Foundation. Deze organisatie zorgt met instructeurs en materiaal voor kwaliftatief hoogwaardige begeleiding. Ook is er inmiddels contact met de honk- en softbalbond KNBSB voor ondersteuning. SportService Zwolle heeft eerder al soortgelijke projecten in het kader van de Bewegende Leerlijn aangeboden voor tafeltennis en judo.

1 Reactie

  1. dit lijkt me echt een ontzettend leuk project en top dat Blue Hawks meedoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *