Blue Hawks wil starten met vrouwenhonkbal

Blue Hawks heeft een bijzondere nieuwe ambitie. Wij willen als club graag starten met een vrouwenhonkbalteam, de eerste in Oost- en Noord-Nederland. De eerste plannen zijn daarvoor besproken en enkele speelsters zijn al benaderd. Heb jij interesse om mee te doen? Lees dan verder en meld je aan!

Vrouwenhonkbal is in Nederland nog relatief nieuw. Het eerste team begon in 2007 met trainingen. Op dit moment zijn er vijf verenigingen met een team voor vrouwelijke honkballers. In Amsterdam, Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag. Deze teams nemen nu nog deel aan een competitie voor mannelijke honkballers.

Daarnaast heeft Nederland een nationaal vrouwenhonkbalteam. Dit team heeft in 2010 en 2012 deelgenomen aan het wereldkampioenschap.

Aanmelden

Blue Hawks hoopt met de oprichting van een nieuw vrouwenhonkbalteam niet alleen spelers uit Zwolle aan te kunnen spreken, maar ook een mogelijkheid te bieden om speelsters uit de regio Noord- en Oost-Nederland een kans te bieden om te gaan honkballen.

Wil jij graag honkballen? Meld je aan. De plannen gaan op dit moment uit van een start voor aanvang van de competitie in 2014. Om mee te doen aan het vrouwenhonkbalteam is honkbal- of softbalervaring mooi meegenomen, maar zeker geen vereiste! Ook als je op een andere wijze deel uit wil maken van het team, kun je contact met ons opnemen. Je kunt ons een e-mail sturen opĀ vrouwenhonkbal@bluehawks.nl.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *