Blue Hawks start met juniorenteam

Voor het eerst sinds het seizoen 2009 heeft Blue Hawks volgend jaar weer de beschikking over een juniorenteam. De oprichting van dit team voor jeugdspelers vanaf 15 jaar is een gevolg van de succesvolle jeugdopleiding van de Zwolse club. Dat resulteerde dit jaar onder meer in kampioenschappen voor alle twee de jeugdteams.

Vanavond is de kick-off geweest voor de junioren. Maar liefst elf potentiële spelers waren daarbij aanwezig. Het nieuwe team komt komend seizoen onder leiding te staan van Patrick Dania en Jan Barneveld. Patrick is momenteel speler van het heren softbalteam en was afgelopen seizoen al actief als één van de trainers van het aspirantenteam. Jan was de afgelopen seizoenen één van de trainer/coaches van de aspiranten.

De verwachting is dat de junioren honkballers van Blue Hawks het seizoen gaan starten in de 2e klasse A, met tegenstanders uit onder meer Meppel, Drachten, Emmen en Assen. Het team wordt voor een belangrijk deel gevormd door spelers uit het huidige aspirantenteam, dat vorige week kampioen werd in de 3e klasse. Daarnaast keren enkele jeugdspelers terug bij de Zwolse club.

Trainingen

De zaaltrainingen voor het juniorenteam starten in januari. Vanaf maart beginnen de veldtrainingen. Dan staan ook de eerste wedstrijden op het programma. Tijdens de trainingen krijgen Patrick en Jan ondersteuning van Franklin Flocker en Nelson Tromp. Dit viertal stond dit seizoen aan de basis van het aspirantenkampioenschap.

Ben jij 15 jaar of ouder en heb je interesse om deel uit te maken van het juniorenteam? Dan ben je meer dan welkom. Stuur een e-mail naar info@bluehawks.nl. De coaches van het team nemen dan contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *