Blue Hawks onderuit tegen koploper

Het pupillenteam van Blue Hawks is de tweede helft van de competitie begonnen met een 2-11 nederlaag. En dat was geen slecht resultaat gezien de tegenstander. In Zwolle ontving Blue Hawks de ongeslagen koploper Tex Town Tigers, dat volgende week hoopt het kampioenschap in de wacht te slepen en de titel over te nemen van Blue Hawks.

Dat kampioenschap werd in 2011 en 2012 nog gehaald door Blue Hawks. Maar dit seizoen moeten de Zwolse pupillen het nog altijd doen met de laatste plaats in de competitie. Met een grotendeels nieuwe selectie wordt er niettemin hard gewerkt om de komende weken te stijgen in het klassement.

Dat gebeurde woensdag onder meer met behulp van Diegomar Markwell en Raily Legito. Drie dagen nadat de pupillen van Blue Hawks bijles hadden gehad van de twee (ex-)internationals, stond de eerste wedstrijd na de zomerstop op het programma. Het eerste deel van de competitie had Blue Hawks afgesloten met een knappe zege op Robur’58. Tegen Tex Town Tigers was de Zwolse ploeg echter geen enkele keer dichtbij een zege.

Uitstekend veldspel

Al in de eerste inning scoorden de honkballers uit Enschede zevenmaal op het pitchen van Geffrey, die veel vrije lopen moest weggeven. Blue Hawks antwoordde met twee punten in de eerste inning. Maar aanvallend bleef het daar in het restant van de wedstrijd bij.
Het was te danken aan uitstekend veldspel van de Zwolse ploeg dat er uiteindelijk geen grote nederlaag op het scoreblok terecht kwam. Onder leiding van de ijzersterk gooiende reliever Nyo hield Blue Hawks in de laatste twee innings de schade beperkt. Catcher Jasper schakelde zelfs twee keer op rij een tegenstander uit op de thuisplaat, terwijl linksvelder Sven een diepgeslagen bal wist te vangen. Ook eerste honkman Mats maakte een nul.

Mede daardoor scoorde de koploper maar één punt in de tweede inning. Een inning later volgden nog eens drie punten nadat bij Nyo de vermoeidheid begon toe te slaan. Niettemin gooide hij de wedstrijd wel uit en kon Blue Hawks uiteindelijk tevreden terugkijken op de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *