Blue Hawks na grandslam-homerun onderuit

Eén harde dreun was voor Robur’58 voldoende om de winst te pakken tegen Blue Hawks. Ondanks knappe hits van Geffrey en Lennard en een prachtige vangbal van korte stop Nyo moesten de Zwolse honkballers uiteindelijk met een 8-7 nederlaag de punten in Apeldoorn laten.

Het was de tweede keer in korte tijd dat de twee teams tegenover elkaar stonden. Twee weken geleden moest de wedstrijd bij een 0-2 voorsprong voor Blue Hawks in de tweede inning door de slechte weersomstandigheden worden gestaakt.

Voor de herkansing op zondag kreeg Robur’58 vandaag de beschikking over een speler uit het aspirantenteam, die nota bene twee weken geleden nog pitcher was tegen het aspirantenteam van Blue Hawks. Zijn ervaring gaf al in de eerste inning de doorslag. Met volle honken kwam hij net een meter te kort om de bal over de omheining te slaan. Zijn klap tegen de hekken was niettemin meer dan voldoende voor een grandslam-homerun.

Verdwenen

De Apeldoornse thuisploeg draaide daarmee een 0-2 achterstand om in een een 4-2 voorsprong. Bij de Zwolse bezoekers leek bovendien de hoop op een goede afloop direct verdwenen. En dat terwijl Blue Hawks het duel nog zo goed was begonnen. Geffrey opende het duel met een honkslag en kon even later door goed honklopen het eerste punt scoren. Hierna volgde Lennard met een uitstekende tweehonkslag diep in het linksveld. Hij zorgde voor het tweede Zwolse punt.

Mede door een driehonkslag en geslagen ballen van Yoriam en Nyo vocht Blue Hawks zich in de tweede inning na de grandslam-homerun goed terug en hernam het weer even met 4-6 de leiding. Maar opnieuw was het verschil van twee punten niet voldoende. Pitcher Geffrey en Nyo gooiden in de tweede inning vijf keer vier wijd waardoor Robur’58 andermaal de leiding in de wedstrijd kon overnemen: 8-6. Een punt van Osama veranderde daar in de derde inning niets meer aan.

Verdiend

Met de speler uit het aspirantenteam, die zelf betrokken was bij alle drie de Apeldoornse veldacties, binnen de gelederen was Robur’58 vandaag met 8-7 een maatje te groot voor Blue Hawks, dat na de goede start twee weken gelden bij de verregende wedstrijd zeker meer had verdiend.

Voor Blue Hawks was het al de tweede wedstrijd die met slechts één punt verschil werd verloren. De komende drie weken wordt de competitie vervolgd met twee wedstrijden tegen WSB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *