Blue Hawks Majors nét niet sterk genoeg tegen WSB

Vanmorgen mochten de Major-League BeeBallers hun eerste thuiswedstrijd spelen. Met veel publiek langs de kant, de zon hoog aan de hemel en het gras vers gemaaid begon de dag goed. Helaas waren de Majors uit WSB in het veld nét iets sterker en waren zij de sterke slagploeg van Blue Hawks net iets te slim af. Met een einduitslag van 12-13 mogen de jonge honkballers uit Zwolle nog steeds trots zijn. 

HSV Blue Hawks mocht deze wedstrijd met zeven BeeBallers spelen. De tegenpartij had één speler meer, waardoor Nathan twee keer per inning mocht slaan. Je zou denken dat de druk erg hoog was, maar niets is minder waar. Nathan wist keer op keer de bal goed het veld in te slaan.

20150418_095941_resizedSterk begin

De BeeBallers uit Zwolle waren gelijk in het begin al ijzersterk. In het veld lieten zij zien dat zij goed kunnen honkballen. Zo wist Nathan drie keer achter elkaar zijn eigen honk aan te raken, waardoor een gedwongen loper van twee naar drie uit werd gecalled. Na nog een prachtige aangooi van Marijn als tweede honkman naar Tim op het eerste honk, begon de inning goed.

Christiano mocht deze inning beginnen met catchen. Zo wist hij de bal meerdere malen voor zich te houden en heeft hij zelfs een prachtige nul op het eerste honk weten te maken. Met een strakke aangooi achter de thuisplaat naar Tim, was hij de loper te slim af. Dat een sterk outfield ook belangrijk is, werd in de tweede inning bewezen. Zo moesten zowel Thijs als Job, flink achter een bal aanrennen. Nadat zij heel snel bij de bal waren, kwam de bal door middel van een relay heel snel weer terug bij thuis.

Sterke slagploeg

Blue Hawks weet over een goede slagploeg te beschikken. Zo gingen de ballen keer op keer prachtig het veld in. Dat WSB verdedigend uitstekend waren, werd al snel duidelijk. Nullen werden snel achter elkaar gemaakt. De jonge honkballers uit Zwolle wisten letterlijk en figuurlijk, goed terug te slaan.

Zo had Marijn twee keer een prachtige hit tussen het tweede en het derde honk door en wist Nathan als laatste slagman nog twee BeeBallers over de plaat te slaan. Tim legde een mooie stootslag neer waar de tegenpartij niet op gerekend had, iedereen kon een honk opschuiven. Met maar 1 punt verschil, nam WSB de winst mee naar huis. De thuisploeg heeft weer eens fantastisch gespeeld en goed laten zien hoe het échte honkballen moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *