Blue Hawks loopt Stimuleringsprijs mis

Blue Hawks is er vanavond, zoals verwacht, niet in geslaagd de Stimuleringsprijs van het Jaar te winnen tijdens het Sportgala Zwolle. De titel ging in het Landstede Sportcentrum naar de veel grotere Hockey Club Zwolle.

Het prachtige door Stichting Sportief Zwolle georganiseerde gala werd vanavond geopend met onder meer een dansact, een freestyle voetbalshow en een basketballact. Meer dan duizend bezoekers, waaronder burgemeester Henk Jan Meijer, woonden het Sportgala bij. De presentatie was in handen van  wielrenster Marijn de Vries en voormalig profvoetballer Gerard Marsman. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de band H!5ve en DJ Pim.

Blue Hawks was met een grote delegatie aanwezig tijdens het Sportgala in het Zwolse Landstede Sportcentrum. Vooraf waren de verwachtingen echter niet al te hoog. De concurrentie voor de Stimuleringsprijs van het Jaar 2013 waren met HC Zwolle en Sportpark Marslanden ontzettend groot.

Geen verrassing

Dat bleek al snel de waarheid. Henri van Werven, directeur communicatie bij Landstede, maakte bekend dat de Zwolse hockeyclub de winnaar was geworden van de Stimuleringsprijs van het Jaar. Hockey Club Zwolle ontstond in 2012 uit een fusie tussen Tempo ‘41 en ZMHC. Afgelopen jaar betrok de fusieclub zijn splinternieuwe accommodatie op een steenworp afstand van het honk- en softbalveld van Blue Hawks. Met een tienvoud van aantal leden dan Blue Hawks was de overwinning door middel van de publieksstemming daarmee geen al te grote verrassing.

250114_sportgala_zwolle2Niettemin was Blue Hawks al erg tevreden met de nominatie. De club heeft daarmee een mooie erkenning gekregen voor de enorme ontwikkeling die Blue Hawks de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt. Door middel van een bijzondere zelfgemaakte promo konden alle aanwezigen vanavond kennis maken met Blue Hawks (zie foto).

Prijzen

In totaal werden tijdens het Sportgala Zwolle negen prijzen uitgereikt. Winnaars werden onder meer de Olympische schaatsers Michel Mulder (Sportman van het Jaar) en Lotte van Beek (Sportvrouw van het Jaar). Landskampioen Landstede Volleybal werd gekozen tot Sportploeg van het Jaar. Het Sportgala werd afgesloten met een afterparty.

Blue Hawks feliciteert Hockey Club Zwolle en alle andere winnaars van het Sportgala Zwolle met de gewonnen prijzen.

1 Reactie

  1. Groots feest ondanks dat we de prijs niet hebben gewonnen. Volgend jaar hopelijk weer maar dan wel met een vakjury!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *