Zwolse pupillen komen te laat op gang

De pupillen van Blue Hawks zijn begonnen met het tweede deel van de competitie. Dat gebeurde tegen Hickory, het team uit Winterswijk waartegen tot dusver het enige punt werd behaald. Aanvankelijk was er dan ook hoop op de eerste winst. Maar tegen de tijd dat de aanval van Blue Hawks op gang was gekomen, was het al te laat en was de vierde nederlaag een feit.

In de vierde inning sloegen Geffrey en Nyo honkslagen, terwijl Mart zelfs de bal voor twee honken het buitenveld in sloeg. Daarop konden Mats, Nyo, Jasper, Geffrey en Sven de thuisplaat passeren. Het was toen echter al te laat. Hickory had op dat moment al een ruimte 2-15 voorsprong genomen.

Niettemin gebeurde er daarvoor al voldoende goede dingen. Hoogtepunt was de spectaculaire vangbal van rechtsvelder Mika. Hij voorkwam daarmee een zekere homerun voor zijn tegenstander. Maar ook tweede honkman Jaimy (vangbal), pitcher Wasim en eerste honkman Sven (vangbal) maakten in de beginfase goede nullen.

Officiële debuut

Bovendien maakte BeeBaller Jesse (foto) zijn officiële debuut voor het pupillenteam. Hij kwam in de derde inning in de wedstrijd als pinch-runner voor Wasim en kreeg in zijn eerste slagbeurt vier wijd. De komende week krijgt Blue Hawks zeer waarschijnlijk nog eens drie debutanten. Inmiddels is de Zwolse selectie al gegroeid tot zestien spelers.

250313_pupillen_hickory2Dat staat in schril contrast tot Hickory dat, evenals in de eerste wedstrijd, ook nu met acht man aantrad. Voor de Zwolse coaches was het weer flink puzzelen om iedereen voldoende speeltijd te geven. Achtereenvolgens namen Wasim, Geffrey en Nyo  plaats op de pitcherheuvel. Zij kregen samen twee honkslagen tegen, waaronder één driehonkslag. Ze werden allemaal geslagen door dezelfde speelster. Vier andere spelers kwamen door een veldfout op de honken. In vier innings gooiden de drie Zwolse pitchers bovendien samen veertien keer vier wijd. Wasim nam in twee innings drie van de vier strikeouts voor zijn rekening.

Verschil

De pitchers van Hickory had de zaken beter voor elkaar. De startend pitcher gooide in de eerste inning twee keer drie slag. De tweede pitcher gooide vanaf de tweede inning ook nog eens zeven strikeouts in drie innings. Daarmee maakte dit tweetal het verschil en legden zij de basis voor de uiteindelijke 7-15 winst.

Waar Blue Hawks in de eerste wedstrijd tegen Hickory nog tot een 14-14 gelijkspel was gekomen, bleef de Zwolse ploeg nu achter met lege handen. Zodoende moet Blue Hawks na vijf wedstrijden nog altijd genoegen nemen met de zesde en laatste plaats in de competitie. Het verschil met de top 3 is inmiddels flink opgelopen. Aankomend weekeinde staan twee wedstrijden tegen de nunmmer vijf op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *