Pupillen komen met één goede inning tekort

Met een daverende knal ramde Jaimy tegen Robur’58 de bal diep het linksveld in. Het zorgde voor de bekroning van een enorme opleving bij de Zwolse ploeg. Die kwam echter te laat. De door regen vroegtijdig beëindigde wedstrijd in Apeldoorn werd uiteindelijk met 12-5 verloren.

Jaimy kreeg in de derde Zwolse slagbeurt de bal vol op de knuppel. Hij sloeg hem diep het linksveld in, tegen de slagkooi die daar stond. Had hij de bal twee meter naar rechts geslagen, was het een zuivere homerun geweest. Nu moest Jaimy halt houden op het derde honk.

Met zijn hit had hij echter wel Mart over de thuisplaat geslagen. En even later kon hij zelfs ook scoren op een doorgeschoten bal. Het was de bekroning op de langverwachte opleving voor Blue Hawks. In het eerste deel van de wedstrijd had de Zwolse ploeg geen antwoord op de pitchen van startend werper Jack. In drie innings kreeg hij negen tegenstanders tegenover zich, waarvan hij er vijf met drie slag uitschakelde. Een door Mart geslagen bal in de eerste inning maakte hij zelf met een vangbal onschadelijk.

Onneembare vesting

Hij was daarmee een onneembare vesting voor Blue Hawks. Lange tijd was het punt van Wasim, gescoord in de eerste inning, de enige voor de Zwolse honkballers. Robur’58 kreeg meer kansen. Startend pitcher Wasim kon vandaag niet in de wedstrijd komen en zag na zeven vrije lopen vijf tegenstanders in de eerste inning de thuisplaat passeren.

In de tweede inning nam Nyo (foto) het pitchen over. Hoewel Nyo een sterke wedstrijd gooide, moest ook hij in één inning zes keer vier wijd toestaan. Bovendien kreeg hij een driehonkslag tegen. Daarmee liep de voorsprong voor Robur’58 na twee innings op tot 11-1.

Onder druk

Met een sterke derde slagbeurt wist Blue Hawks nog wat te doen aan die achterstand. Dat gebeurde nadat de Apeldoornse startend pitcher aan zijn pitch-count zat en moest worden gewisseld. Osama, Boris en Mart kregen vier wijd en konden met agressief honklopen de tegenstander onder druk zetten. Dat zorgde voor fouten bij de thuisploeg en twee punten voor Blue Hawks. Met zijn driehonkslag bekroonde Jaimy hierna de opleving.

Bij een 11-5 voorsprong voor Robur’58 wilde de thuisploeg, ondanks dat de winst al in de zak was gestoken en de regen voor lastige omstandigheden zorgde, alsnog een slagbeurt hebben. Blue Hawks werkte aan dit verzoek mee en kreeg prompt een solohomerun om de oren. Uiteindelijk werd na twee vrije lopen toen het nog harder begon te regenen alsnog besloten om de wedstrijd te beëindigen. Robur’58 had toen de eindstand bepaald op 12-5.

Cruciaal

Bij Blue Hawks bleek de pitching ook deze wedstrijd weer cruciaal. Niettemin gaf het werpersoptreden van Nyo vertrouwen voor komende wedstrijden. Aanvallend wisten Mart, Jaimy en Nyo de bal goed te raken. Mika verdiende na zijn goede wedstrijd van een week eerder opnieuw de positie van derde honkman, terwijl Mart na zijn vorige sterke optreden ook nu het gehele duel als catcher weer plaats mocht nemen achter de thuisplaat.

De volgende wedstrijd ontvangt Blue Hawks op eigen veld Giants uit Hengelo. De Zwolse ploeg bezet momenteel de zesde en laatste plaats en zal daarmee, na de nederlaag tegen de nummer vijf Robur’58, voorlopig ook genoegen mee moeten nemen.

3 Reacties

  1. goed gedaan jongens , jullie hebben echt goed je best gedaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *