Blue Hawks in gesprek met wijkbewoners

Blue Hawks wil graag maatschappelijk meer betrokken zijn. En ook nadrukkelijk aanwezig zijn in de wijk Holtenbroek. Om die reden ontving de club gisteravond een groep met inwoners uit Holtenbroek voor een brainstormsessie.

De inspirerende sessie werd georganiseerd samen met Travers Welzijn. Vanuit Travers waren een programmamanager en een straathoekwerkster aanwezig. Ook nam de coördinator Antillianen van de politie Zwolle aan de sessie aanwezig.

Samen met het bestuur van Blue Hawks en een vijftiental Holtenbroekers werd onder meer nagedacht op wat voor manieren de, voornamelijk Antilliaanse,  gemeenschap uit Holtenbroek gebruik kan maken van de faciliteiten van Blue Hawks. De eerste oriënterende gesprekken hiervoor werden een jaar geleden al gevoerd.

Kansen

Door deze mogelijke samenwerking moet het multiculturele aspect van de wijk tot leven komen op de accommodatie van Blue Hawks, waarbij met name de winterperiode kan worden benut, als het honk- en softbalseizoen stil ligt. Blue Hawks moet op deze manier een centrale rol krijgen binnen de wijk.

Ook voor Blue Hawks zijn er veel kansen. Door meer samen te werken met de gemeenschap uit Holtenbroek kan een betere binding worden gekregen met de wijk. Het opent mogelijkheden voor bijvoorbeeld een instuif of wijktoernooi. Aan het extra aanbod van activiteiten vanuit de wijk kunnen op den duur ook de leden van Blue Hawks deelnemen.

Focus

De komende periode werken de deelnemers aan de brainstormsessie de eerste ideeën verder uit om samen te komen tot een plan van aanpak. De focus komt in eerste instantie te liggen op workshops, een carnavalsviering en culturele activiteiten, waaronder een multiculturele dag. Vooruitlopend op deze plannen wordt de accommodatie van Blue Hawks komende maand mogelijk al gebruikt voor een sinterklaas- en kerstviering.

Heb jij ideeën of zie je kansen in een samenwerking met de gemeenschap uit Holtenbroek en wil je een positieve bijdrage leveren aan de planne, dan hoort het bestuur graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *