Blue Hawks in gesprek met andere clubs

Blue Hawks heeft vanavond deelgenomen aan de eerste stadsgesprekken sport van de gemeente Zwolle. In het stadhuis spraken sportverenigingen uit Zwolle-Noord onder leiding van wethouder René de Heer over kansen voor samenwerking.

De komende jaren heeft de gemeente Zwolle fors minder geld beschikbaar. Wat betreft sport moet de gemeente de komende jaren een bedrag besparen van € 800.000. Tijdens de gesprekken met verenigingen wil sportwethouder De Heer bespreken op wat voor manier de clubs met elkaar binnen deze veranderende kaders kunnen blijven werken aan de vitaliteit van de Zwolse sportverenigingen.

Bij het stadsgesprek van vanavond waren naast Blue Hawks ook vertegenwoordigers aanwezig van onder meer hockeyclub HC Zwolle, atletiekvereniging AV PEC 1910, voetbalvereniging HFC Storica en handbalvereniging sv Tyfoon. Door middel van dit gesprek en de aankomende stadsgesprekken met andere verenigingen wil de gemeente de kansen in kaart brengen.

De komende weken gaan de sportclubs op en rond sportpark het Hoge Laar hierover verder met elkaar in gesprek. Uiterlijk in maart volgt een tweede ronde van de stadsgesprekken waarin concrete voorstellen worden besproken om aan de bezuinigingsopdracht te kunnen voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *