Blue Hawks haalt ervaren coach naar Zwolle

De honk- en softbalvereniging Blue Hawks is erin geslaagd de succesvolle pitching-coach Eric de Vries voor een serie Elite Pitching Classes naar Zwolle te halen. De Vries leidde eerder onder meer pitchers Lars Huijer en Loek van Mil op, die in september met het Nederlands team Europees kampioen werden.

Voormalig international Eric de Vries speelde in totaal 59 wedstrijden voor het Nederlands team en nam onder meer vijf keer deel aan het wereldkampioenschap. In 1998 werd de pitcher met Oranje vijfde op de Olympische Spelen van 1988 in Seoul.

Sinds 1995 heeft De Vries zich toegelegd op het coachen van pitchers. Dat deed hij al voor diverse clubs uit de Nederlandse hoofdklasse. In het verleden trainde hij onder meer pitchers Rob Cordemans, Lars Huijer en Loek van Mil. Het drietal kwam zondag 18 september voor het Nederlands team in actie tijdens de finale van het Europees kampioenschap. Daarin veroverde Oranje de 22e Europese titel.

In Zwolle verzorgt De Vries tussen eind oktober en eind december een negental Elite Pitching Classes. Tijdens deze trainingen krijgen diverse pitchers van Blue Hawks de kans zich verder te ontwikkelen. Aan de trainingen nemen ook een aantal spelers deel van andere clubs uit Noord-Nederland. Met de Elite Pitching Classes wil Blue Hawks een nieuwe stap zetten in de ontwikkeling van het talent binnen de Zwolse club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *