Blue Hawks brengt Giants aan het wankelen

Ze waren er heel dichtbij, de Zwolse pupillen van Blue Hawks. In de laatste en gelijkmakende slagbeurt sneuvelde het gelijkmakende punt op de thuisplaat. Giants kon het vege lijf redden en ontsnapte in Zwolle met 6-7 aan een nederlaag. Catcher Mart werd voor Blue Hawks uiteindelijk de man van de wedstrijd.

Bij het pupillenteam van Blue Hawks gebeuren de laatste tijd bijzondere dingen. Zoals Nyo. Al twee wedstrijden op rij is hij opgestaan om de defensie van Blue Hawks te lijden. En juist dat is wat het pupillenteam het hele seizoen al nodig heeft. Na zijn goede wedstrijd van vorige week tegen koploper Tex Town Tigers stond hij nu als pitcher tegen de nummer twee in het klassement zelfs geen enkel punt toe.

Mart kreeg alle toeschouwers rechtovereind toen hij in de derde inning de wedstrijd bijna wist te kantelen met een heuse grandslam-homerun, ongekend voor een pupil. Hij timmerde bij een 2-7 achterstand met volle honken de bal diep het buitenveld in om Blue Hawks met één klap terug in de wedstrijd te brengen.

Kans

Tot aan die slagbeurt kon Blue Hawks eigenlijk geen aanspraak maken op de overwinning. Geffrey, die voor Blue Hawks de wedstrijd begon vanaf de pitchersplaat, gooide niet slecht, maar kon niet voorkomen dat Giants in de eerste inning viermaal en in de tweede inning drie keer wist te scoren. Geffrey Kwam in anderhalve inning tot twee strikeouts (allebei in de eerste inning) en tien keer vier wijd.

310813_pupillen_giants_matsBij een 2-7 achterstand nam pitcher Nyo de verdediging over en gaf hij Blue Hawks de kans om terug in de wedstrijd te komen. Via twee snelle nullen maakte hij eerst een einde aan de tweede slagbeurt van de honkballers uit Hengelo, waarna hij in de derde inning nog eens drie keer drie slag gooide om de deur in het slot te gooien.

Pitcherwissel

Zelf scoorde Blue Hawks slechts eenmaal in zowel de eerste als de tweede inning. Beide keren na enkele vrije lopen en doorgeschoten ballen. Maar pas bij de pitcherwissel in de derde inning wist Blue Hawks echt iets aan de achterstand te doen. Nadat Milan en Pluk met vier wijd op de honken waren gekomen, werd direct ook deze reliever weer vervangen. Dat haalde aanvankelijk nog niet veel uit. Ook Nyo kreeg vier wijd, waarna Mart verwoestend uithaalde. Hij ramde de bal zo hoog en diep het buitenveld, dat hij niet alleen de honken kon schoonvegen, maar bovendien ook zelf op zijn klap de thuisplaat veilig kon bereiken.

Met zijn grandslam-homerun verkleinde Mart de achterstand van 2-7 naar 6-7. Met nog geen enkele uit leek daarna de derde zege voor Blue Hawks binnen handbereik. Uiteindelijk kwam de Zwolse thuisploeg echter net te kort. Nadat Joris met drie slag aan de kant was gezet, kreeg Mats wel vier wijd. Hij kon op een honkslag van Jaimy in één keer door naar het derde honk, maar sneuvelde op de thuisplaat (foto), toen hij de gelijkmaker probeerde te scoren. Jaimy schoof nog wel op naar het derde honk, maar een grondbal van Jasper werd hierna een eenvoudige prooi voor de pitcher, die met een aangooi op het eerste honk de winst kon veiligstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *