Bijzondere zege voor junioren Blue Hawks

Het juniorenteam van Blue Hawks heeft vandaag zijn rentree gemaakt met een zeer knappe 7-16 overwinning tegen The Pioneers uit Assen. Het was de eerste wedstrijd voor een Zwolse juniorenteam sinds 16 mei 2009. Het was zelfs de eerste zege voor een juniorenteam van Blue Hawks sinds 22 september 2007.

Ondanks de lage temperatuur wisten de Zwolse junioren hun knuppels in vier innings tijd snel warm te slaan. Blue Hawks begon direct goed met een uitstekende eerste slagbeurt. Maar liefst zeven junioren passeerden de thuisplaat door drie honkslagen en vier vrije lopen.

In de gelijkmakende eerste inning nam Ramon plaats op de heuvel voor zijn juniorendebuut als pitcher. Door uitstekend veldwerk en twee mooie vangballen kwam The Pioneers op het pitchen van Ramon niet verder dan twee punten.

Pitcherwissel

In de tweede inning werd de situatie na een pitcherwissel voor de honkballers uit Assen er niet beter op. Door vijf keer vier wijd en twee honkslagen liep Blue Hawks zelfs uit uit naar een voorsprong van twaalf punten. Verdedigend liet Ramon in de tweede inning alleen drie punten toe na twee honkslagen en drie vrije lopen.

Pas in de derde inning kon de thuisploeg de aanval van Blue Hawks een halt toeroepen. Op dat moment werd bij The Pioneers pitcher Auke op de heuvel gezet. Deze ervaren boomlange pitcher liet slechts één punt toe door een vrije loop. In de gelijkmakende slagbeurt werd bij Blue Hawks ook Thomas op de heuvel gezet. Voor de vijftienjarige honkballer was het zijn debuut als pitcher bij de junioren. Met al zijn ervaring als pitcher bij de pupillen en aspiranten was ook deze nieuwe uitdaging een succes. Hij liet geen enkele speler toe op de honken mede door wederom uitstekend veldwerk van zijn team.

Slagkanonnen

070413_junioren_pioneers2In de vierde en laatste inning waren de slagkanonnen van Blue Hawks inmiddels gewend aan de harde worpen van de pitcher van The Pioneers. Maar liefst vier honkslagen brachten het puntentotaal voor Blue Hawks op zestien. De gelijkmakende slagbeurt leverde ook geen problemen op voor Thomas en zijn veld. De Zwolse ploeg kreeg drie honkslagen en twee punten tegen.
Tegen de tijd dat de zon in Assen na twee uur spelen was doorgebroken, had Blue Hawks door het goede spel de eindstand op 7-16 bepaald. Ramon gooide deze wedstrijd één keer drie slag en drie keer vier wijd. Hij kreeg vier honkslagen tegen. Thomas moest drie hits incasseren en kwam tot één keer drie slag en twee keer vier wijd.

Deze eerste wedstrijd werd door de junioren van Blue Hawks gespeeld als een ervaren team. Er werden slechts enkele veldfoutjes gemaakt. De winst is dan ook een compliment voor alle spelers. Volgende week zaterdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen Caribe uit Groningen.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *