Bericht van het bestuur

Het is winter 2011. In een koude kantine praten we met SportService Zwolle over de toekomst van Blue Hawks. Als club doen we het tot dan best goed, maar zijn we wel een koersloos schip. Tijdens één van de overleggen krijgen we een video te zien. De clubgedachte van de video: “Met elkaar en voor elkaar”.

De animatie van de KNVB bracht op luchtige wijze in beeld hoe een club tegenwoordig optimaal kan functioneren, vooral met behulp van een gezond verenigingsleven. Ik keek de video en fronste mijn wenkbrauwen. Dat was allemaal wel even makkelijker gezegd (of getekend) dan gedaan. Probeer eerst maar eens mensen te vinden die samen de club op sleeptouw willen nemen, dacht ik.

Inmiddels is het winter 2014 en hebben we als bestuur een drukke winterstop achter de rug. Er komt veel op ons af. Niet alles zul je mee krijgen. Zo zijn wij in gesprek gegaan met de gemeente, politie, Travers Welzijn en de Stichting Harmonia over de mogelijkheden om de Caribische Nederlanders via activiteiten meer bij onze club te betrekken. Een ideale kans om ons als club maatschappelijk meer in de wijk neer te zetten. Ook zijn er gesprekken geweest en komen er gesprekken met SportService. Ook in 2014 willen wij er weer zijn voor de basisschoolkinderen uit de wijken Holtenbroek en Stadshagen.

Waar je ongetwijfeld al wel wat van hebt gemerkt, is dat wij als club de mogelijkheden onderzoeken voor veldverlichting. Als bestuur hebben we daarbij de hulp van Cees-Jan Bloemendaal, René Cornelissen en Jan Ringnalda. Inmiddels is de aanvraag opgesteld en het eerste gesprek met de wethouder achter de rug. Ook de eerste onderzoeken zijn positief. Het bestemmingsplan staat lichtmasten toe. Ook de natuurtoets was gunstig. Ons lot ligt straks in de handen van de Zwolse politiek. In ieder geval heeft de werkgroep laten zien wat je samen kunt bereiken.

We hebben de winterstop ook gebruikt om met behulp van de commissies eens na te denken welke taken we nu uit willen voeren in het nieuwe seizoen. Om concreet te maken waar we hulp bij kunnen krijgen. Want dat er bij de club veel bereidheid is om te helpen, dat is ondertussen al wel duidelijk geworden. De start van deze Pilot Vrijwilligerswerk is veelbelovend. We hebben de eerste maand al heel wat aanmeldingen. Daarbij vooral complimenten voor de heren softballers, die de uitdaging hebben opgepakt en al een aantal cruciale taken op zich hebben genomen.

Maar er zijn meer nieuwe veranderingen bij Blue Hawks. Als bestuur willen we meer zichtbaarder worden. Bijvoorbeeld door middel van de nieuwe Ledenpagina. Maar ook door jullie op deze manier vanaf nu regelmatig op de hoogte te houden van de zaken achter de schermen. En in overleg met de Technische Commissie zijn we bezig om voor het eerst het materiaal van de teams op orde krijgen. Zodat we allemaal het seizoen kunnen starten met voldoende en deugdelijk materiaal. Iets wat in het verleden niet vanzelfsprekend was bij Blue Hawks.

Het is goed te zien dat wij niet de enigen zijn die druk zijn. Naast de eerder genoemde werkgroep verlichting steken nog veel meer andere leden achter de schermen hun handen uit de mouwen. Dat resulteerde al in een prachtige sponsordeal waardoor we komend seizoen de dug-outs en het clubgebouw van een nieuwe verflaag kunnen voorzien en in twee schitterende jeugdactiviteiten. Aankomende zaterdag krijgen we (volgens mij voor het eerst ooit) zelfs een activiteit speciaal voor junioren en senioren. Zorg dat je dat niet mist!

Deze week kwam ik de video van de KNVB opnieuw tegen op internet. Dit keer fronsten mijn wenkbrauwen niet, maar kreeg ik een glimlach op mijn gezicht. Hoezo toekomstmuziek? Bij Blue Hawks gebeurt het. Met elkaar en voor elkaar.

Namens het bestuur,
Rogier van Zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *