BeeBallers sluiten seizoen in Hoogeveen af

Vandaag was het de taak aan de BeeBallers om dit seizoen goed af te sluiten. Het laatste toernooi werd gehouden op de velden van Caps, Hoogeveen. Kijkend naar eerder gespeelde wedstrijden, leek het makkelijk om de Vrijbuiters uit Dronten, Bedrocks uit Emmen en Caps uit Hoogeveen te trotseren, maar niets was minder waar. Helaas trad de vermoeidheid bij de meeste BeeBallers op en konden zij moeilijk hun aandacht erbij houden. Desalniettemin hebben zij in het brandende zonnetje nog één gelijkspel mee naar huis kunnen nemen. 

Vol goede moed vertrokken dertien BeeBallers richting Hoogeveen. De jonge honkballers uit Zwolle mochten beginnen tegen het kersverse team uit Dronten.

Een 2 honkslag voor Marijn
Marijn

Goed begin

Tegen de Vrijbuiters uit Dronten werd gespeeld met 6 BeeBallers. Hierdoor werd er regelmatig door Blue Hawks gewisseld om iedereen deze dag te kunnen laten spelen. Een goed begin was het zeker, in het veld wisten de BeeBallers uit Zwolle twee uitjes te maken.

Toch bleek het leeftijdsverschil groot te zijn en waren de oude BeeBallers uit Dronten net iets sterker aan slag. De meeste ballen werden over het infield heen geslagen. Aanvallend wisten Marijn, Jamier en Job op de honken te komen door mooie honkslagen. Met een stootslag en een gestolen honk van Raúl wisten zij het puntenverschil klein te houden.

DSC_1777
Owen Verburg

Volledig team

Na de wedstrijd tegen Dronten, mochten de heren uit Zwolle gelijk door om tegen Caps te spelen. Gelukkig lieten de BeeBallers hun schouders niet hangen, zij waren vastberaden om de thuisploeg te laten zien wat ze kunnen. Waar caps voorgaande wedstrijden nog vaak te weinig spelers had, waren ze dit toernooi het team met de meeste spelers. Met maar liefst 15 – 20 BeeBallers kwamen zij het veld op rennen. Om gelijk te spelen aan Blue Hawks werd er dertien tegen dertien gespeeld.

De eerste inning liep gelijk op. Zowel Job als Owen van den Berg wisten de bal mooi naar Tim te gooien die op het eerste honk stond. Tim wist de bal goed met twee handen te vangen en was zelfs niet te beroerd om af en toe in de spagaat te gaan. Aanvallend waren Job, Owen Verburg en Djamano veilig op het eerste honk gekomen. Marijn wist deze inning bijna een Grandslam homerun te slaan, maar zijn bal werd helaas door een goede outfielder gevangen.

De tweede inning liet zien dat Caps wel erg goede spelers in hun team hadden zitten. Tim was de enige BeeBaller uit Zwolle die deze inning een punt binnen haalde door zelf een homerun te slaan, diep langs het tweede honk. Helaas mocht de goede inzet van de BeeBallers niet baten, met wederom een punt verschil moesten zij de winst overhandigen aan Caps.

Line-up
Line-up

Gelijkspel

De laatste wedstrijd werd tegen Bedrocks gespeeld. Door te weinig spelers bij Bedrocks, zou het betekenen dat meer dan de helft van Blue Hawks op de bank zou moeten zitten. In overleg met alle jonge honkballers hebben Job, Marijn, Tim en Owen van den Berg bij Bedrocks gespeeld. Mede door de goede inzet van de honkballers uit Zwolle om bij de tegenstander te spelen, is dit de leukste wedstrijd van het toernooi geworden. Iedereen heeft even fanatiek zijn best gedaan. Jamier heeft zijn eerste homerun geslagen en werd luidkeels ontvangen door zijn teamgenoten.

Door een stootslag van Matz, een honkslag van Christiano en twee keer een honkslag van Fré wisten de BeeBallers uit Zwolle het wel spannend te maken. Veel oefenen werpt zijn vruchten af! Mael en Owen lieten dit zien door prachtige pogingen om uitjes te maken. Mael fielde de ballen in het outfield om vervolgens de bal naar Owen te kunnen gooien. Owen bedacht zich geen moment en gooide deze rechtstreeks naar thuis. Mooi staaltje van goed doordachte tactiek. Helaas mocht dit niet baten, maar konden de BeeBallers uit Zwolle wel een gelijkspel achter hun naam schrijven.

DSC_1785

 

Uitslagen :

Blue Hawks – Vrijbuiters : 5-6
Blue Hawks – Caps : 6-7
Bedrocks – Blue Hawks : 14 – 14 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *