BeeBallers scoren dertien punten

De BeeBallers van Blue Hawks hebben hun tweede thuiswedstrijd gespeeld. Na twee tripjes naar Meppel, was het zaterdag de beurt aan Blue Devils om naar Zwolle te komen. Blue Hawks liet ook nu zien weer flink te zijn gegroeid in de laatste weken. Maar helaas bleken de jonge honkballers uit Drenthe ook nu nog de sterksten.

Eigenlijk was het de bedoeling om een driekamp te spelen tussen Blue Hawks, Blue Devils en Caps. Iedereen stond klaar om de eerste wedstrijd tegen Caps te spelen, die om 10.00 uur zou beginnen. De jonge honkballers uit Hoogeveen kwamen echter niet opdragen, waardoor de wedstrijd tegen de Caps niet door kon gaan. Uiteraard was het aan de gezichten af te lezen dat de BeeBallers van Blue Hawks teleurgesteld waren. Desalniettemin bleef de moed erin om de wedstrijd tegen Blue Devils tot een goed einde te brengen!

De BeeBallers lieten tijdens het opwarmen goed zien wat ze geleerd hadden en zelfs ‘het dubbelspel’ ging ze goed af. Na de bekende yell was het tijd om de wedstrijd te beginnen. Tegen Blue Devils hebben de BeeBallers 8 tegen 8 gespeeld. De thuisploeg had 9 spelers om mee te laten doen aan de wedstijd, dus om alle kinderen een kans te geven, heeft Blue Hawks telkens een speler gewisseld. Gelukkig vond niemand van de BeeBallers dit erg en is er vanuit de dug-out goed aangemoedigd.

Mooie dingen

Helaas konden de BeeBallers van Blue Hawks niet goed de focus erbij houden, wat natuurlijk logisch is als het even anders dan anders gaat. Het is niet gegaan zoals de BeeBallers hadden gehoopt, maar de spelers hebben individueel mooie dingen laten zien. Zo mochten Suse en Brianne laten zien dat ze als catcher goed uit de verf kwamen, heeft Sem op het eerste honk tevergeefs goede ballen gevangen en wist Lennard de bal goed te fielden door de andere hand bij de handschoen te houden. Jesse heeft zelfs zijn hele lijf in de strijd gegooid bij de thuisplaat met als gevolg dat de loper van twee naar thuis uitgetikt werd.

Aanvallend lieten de kinderen hele mooie acties zien. Tim liet heel goed zien waarom hij een goede aanvulling is bij ons BeeBall-team. Na een paar flinke tikken wist hij de honken goed te bereiken. Zelfs Vigo wist zijn zenuwen goed onder bedwang te houden dat resulteerde in een mooie tik naar het linksveld. Vigo was zo onder de indruk dat hij even vergat te lopen, toch heeft hij het eerste honk veilig bereikt! Met een gestolen honk van Nathan en een mooie honkslag van Levi als afsluiter wisten de Blue Devils toch de winst mee naar huis te nemen met een eindstand van 13-24.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *