Bas Wiers derde debutant in de hoofdklasse

Voor de derde keer in twee maanden tijd heeft een oud-speler van Blue Hawks zijn debuut gemaakt in de hoofdklasse. Bas Wiers werd dit weekeinde opgeroepen voor de hoofdmacht van Quick Amersfoort en debuteerde vanmiddag als tweede honkman in de met 9-3 gewonnen wedstrijd tegen Silicon Storks.

De 21-jarige Bas speelde tussen 2009 en 2017 negen seizoenen voor Blue Hawks, waarbij hij de hele jeugdopleiding van de Zwolse club doorliep. Met de pupillen veroverde hij kampioenschappen in 2009 (3e klasse) en 2011 (2e klasse). Een jaar later werd hij in 2012 ook kampioen bij de aspiranten (3e klasse). In 2016 volgde een vierde kampioenschap met de junioren (2e klasse).

Na het seizoen 2017 maakte Bas samen met zijn ploeggenoot Stijn Bruins Slot de overstap naar Quick Amersfoort, waarvoor zij de afgelopen jaren in het tweede team speelden.

Honkslag

De meeste van die kampioenschappen veroverde Bas met de teams waarin ook Jeandro Tromp en Stijn Bruins Slot meespeelden. Jeandro maakte al in 2017 zijn debuut voor HCAW in de hoofdklasse en is nog altijd actief voor de Bussumse club op het hoogste niveau. Stijn Bruins Slot werd vorige maand de tweede speler uit de jeugdopleiding van Blue Hawks die debuteerde in de hoofdklasse. Dat deed hij voor Quick Amersfoort. Vandaag werd Bas de tweede oud-speler van Blue Hawks die zijn hoofdklassedebuut heeft gemaakt voor deze Amersfoortse ploeg.

Bas sloeg in zijn eerste slagbeurt meteen een honkslag en kwam zelfs in al zijn vijf slagbeurten op de honken. Hij sloot het duel af met maar liefst drie hits in vijf slagbeurten en was daarmee één van de beste slagmannen van de dag.

Vijf oud-spelers

Met Rik van Zwet, die ruim drie weken geleden voor Silicon Storks debuteerde in de hoofdklasse, en Emeron Lourens (eveneens actief voor Quick Amerafoort) hebben maar liefst vijf oud-spelers van Blue Hawks dit seizoen in de hoofdklasse gespeeld.

De eerste hit in de hoofdklasse van Bas! Met als speaker onze eigen Henri Bruins Slot.

Geplaatst door HSV Blue Hawks op Zondag 20 september 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *