Ballen met de buren: AV PEC 1910 op bezoek

Blue Hawks heeft vandaag bezoek gekregen van de buren. Junioren van de naastgelegen atletiekvereniging AC PEC 1910 kwamen in de ochtend op bezoek om kennis te maken met de sport van de buren. Het werd een fanatieke honkbalclinic.

Voor de junioren van AC PEC 1910 was de honkbalclinic een afsluiting van het indoorseizoen. Met een groep van circa 35 junioren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar en enkele begeleiders leerden zij hoe ze moesten gooien, vangen, fielden en slaan. Iedereen deed heel erg zijn best en het werd al snel duidelijk dat er heel veel talent zit aan de overkant van de straat.

De clinics werden door Blue Hawks begeleid door de ervaren coaches Jan (coach junioren), Ruly (coach dames), Patrick (coach junioren en dames) en Rogier (coach pupillen). Bovendien waren de aspiranten en junioren Renick, Stijn, Noud en Thomas aanwezig om te assisteren.

Wedstrijd

Na verschillende oefeningen was het tijd voor een heuse wedstrijd. De grote groep atleten werd hiervoor verdeeld over twee velden. Na verschillende mooie honkslagen en enkele spectaculaire acties werd de clinic in de kantine van Blue Hawks afgesloten. Bij deze afsluiting werd door AV PEC 1910 bovendien afscheid genomen van enkele C-junioren, die de overstap maken naar een andere groep.

Van AV PEC 1910 ontving Blue Hawks een mooi boek met de geschiedenis van de Zwolse atletiekvereniging en een grote pot snoep. Benieuwd naar de foto’s? Een aantal kun je vinden op onze Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *