Aspiranten winnen wedstrijd in de regen

De aspiranten van Blue Hawks hebben tegen Robur ’58 hun tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de miezerregen was de wedstrijd iets over 10.00 uur begonnen. Voor sommige spelers was het een weerzien van spelers tegen wie voor het laatst gespeeld was bij de pupillen. De scheidsrechter van de wedstrijd in Apeldoorn was Maickel Ebbelink, zelf oud-speler van Blue Hawks.

Met twee strikeouts en een pick-off begon startend pitcher Bas zeer goed aan de wedstrijd. De jonge pitcher van Robur ’58 wist ook goed raad met de slagploeg van Blue Hawks. Hij kon de schade beperkt houden tot één tegenpunt. Dat lukte mede door een knappe vangbal van de midvelder van Robur ’58, die een vergeslagen bal van Jasper net bij het hek onder controle kreeg.

Homerun

Hoogtepunt van de wedstrijd was de solohomerun in de tweede inning van Renick. Een goed gebruik in het honkbal is dat je de bal van je eerste homerun mee naar huis mag nemen. Renick kreeg de bal dan ook netjes mee. Na deze mooie homerun moest de pitcher van Robur ’58 ook nog een honkslag toestaan van Stijn, zijn eerste van het seizoen. Helaas kon Blue Hawks het goed spel even niet door zetten.

In de derde inning had Bas al snel twee strikeouts gegooid. Of het het natte weer of de natte bal was, de gegooide ballen kwamen maar niet terug in de slagzone. Het gevolg was dat Bas snel door het maximale aantal ballen heen was en moest worden vervangen. Jasper had echter ook moeite met het vinden van de slagzone, maar kon na twee punten tegen toch zelf de derde nul maken. De achterstand na drie volledige innings: 6-5.

Winst door wijdballen

De nieuwe pitcher van de aspiranten van Robur ’58 had het al even zwaar. Hij gooide zoveel wijdballen, dat de aspiranten van Blue Hawks uit konden lopen naar een 6-11  voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt was het de beurt aan closer Stijn om de redelijke comfortabele voorsprong vast te houden. De eerste bal van Stijn kwam op het lichaam terecht van de nummer drie van de slaglijst van Robur ’58. Hij nam hierna iets teveel risico op het eerste honk, waardoor hij na een goede insluitingsactie alsnog uit kon worden gemaakt. De nummer vier op de slaglijst kon met drie ballen weer zitten. De laatste nul werd gemaakt door een bal van korte stop Bas naar tweede honkman honkman Krijn.

Wat opvalt is dat de aspiranten goed kunnen meekomen in de 2e klasse. Om ook de winst te pakken tegen de sterkere tegenstanders, moeten er nog diverse stappen worden gezet.

 

1 Reactie

  1. Leuk jongens. Echt top om te lezen hoe jullie je staande houden in de 2e klasse! Ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *