Aspiranten winnen na walk-off van jarige Krijn

Na het seizoen geopend te hebben tegen de Drachten Diamonds, eindelijk de returnwedstrijd. Waar het toen nog 7 graden buiten was en alle spelers vernikkelden, was het nu veel warmer.

Waar er vorig week verloren werd door fouten, werd er nu fris en scherper gespeeld door de aspiranten van de Blue Hawks. Startend pitcher van vandaag was wederom Stijn. Hij startte zeer sterk door de eerste en tweede slagman met een strikeout terug te sturen naar de dug-out. Christiana, Niels en Jacky wisten echter wel de mooie geworpen ballen van Stijn het veld in te slaan. Na een actie van Jasper naar de vandaag vijftien jaar geworden Krijn, was de derde nul ook snel gevallen en konden de aspiranten beginnen aan hun slagbeurt.

Waar Stijn geen moeite kende, kon de pitcher van de Drachten Diamonds de slagzone maar slecht vinden. Ondanks de zeven keer vier wijd konden de spelers van de aspiranten onvoldoende scoren door maar drie over de thuisplaat te lopen.

Donkere wolken

Terwijl het zacht begon te regen in Zwolle moest Stijn de zevende en achtste slagman met vier wijd toestaan op het honk. De donkere wolken kwamen pas echt tevoorschijn toen Stijn de volgende slagman een zeer mooie driehonkslag zag slaan. Doordat ook de volgende slagvrouw vier wijd kreeg van Stijn, was het de beurt aan Bas om de schade nog een beetje binnen de perken te houden voor de aspiranten.

Bas kende geen gelukkige start, waarbij de tweede bal meteen ver in het buitenveld werd geslagen voor een driehonkslag. Ondanks de zes tegenpunten in de inning bleven de aspiranten van de Blue Hawks vertrouwen houden in een goed einde.

Ommekeer

De Drachten Diamonds hadden ook hun pitcher gewisseld in de gelijkmakende tweede inning. Dat de tweede pitcher van de Diamonds zich nog niet helemaal warm had gegooid, werd al snel duidelijk. Bas, die door een schijnbeweging van de catcher nog uit ging in de eerste inning, kreeg zijn revanche door de bal hard het veld in te slaan voor een driehonkslag. Nadat Jasper en Cas vier wijd kregen, Krijn en Joey-Sven gingen tussendoor nog uit door een veldactie, was het de beurt aan Stijn. Waar iedereen klaar stond voor een geslagen bal in het linksveld, sloeg Stijn met een ferme klap de bal in het rechtsveld voor een driehonkslag. Hij kon even later door een wilde worp het thuishonk bereiken. Zo kon de gelijkmakende tweede slagbeurt afgesloten worden met een 7-7 stand.

Winst door tweehonkslag

Omdat de wedstrijd vijf minuten later was begonnen, kon er nog net één inning gespeeld worden. En zo konden de Drachten Diamonds alsmede de aspiranten van de Blue Hawks de wedstrijd nog winnen. Bas moest de derde slagman met vier wijd toestaan op het honk. De volgende slagman Niels had eerder in de wedstrijd laten zien waarom hij de vierde slagman van de Drachten Diamonds was door de bal twee eer voor een honkslag het veld in te slaan. Dus de aspiranten waren gewaarschuwd door dieper in het buitenveld te gaan staan. Dit was maar goed ook, want de bal werd hoog en ver geslagen, Maar niet ver genoeg. Linksvelder Lezra wist de moeilijke bal te vangen en omdat de met vier wijd op het honk genomen jongen dacht dat hij kon scoren, werd hij door een relay uitgegooid op het eerste honk. Door een moeilijke bal te verwerken kon Krijn hierna een einde maken aan de laatste slagbeurt van de Diamonds.

Met nog een slagbeurt te gaan konden aspiranten van de Blue Hawks nog kijken of de winst binnen gesleept kon worden. Met de derde pitcher van de Drachten Diamonds op de heuvel wisten Jeroen, Jorik en Bas op het honk te komen. Met nul uit was het de beurt aan de Jarige Krijn om te zorgen voor een overwinning. Krijn sloeg de bal weg voor een walk-off tweehonkslag: 10-7. Zo was de wedstrijd toch nog in winst omgezet. Volgende week de uitwedstrijd tegen Caribe. De eerste wedstrijd werd kansloos verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *