Aspiranten winnen met andere opstelling

De aspiranten van Blue Hawks hebben hun eerste wedstrijd na de zomerstop met ruime cijfers gewonnen. Op eigen veld werden de honkballers van The Pioneers uit Assen met 20-3 verslagen. Blue Hawks speelde dit duel met een grotendeels gewijzigde opstelling.

Voor de aspiranten is dit seizoen een overgangsjaar. Zes nieuwe spelers moesten in het team worden ingepast. Doordat nu ook de kansen op prolongatie van de titel zijn verminderd, is er door Franklin gekozen om spelers te laten spelen op een voor hun onbekende positie in het binnenveld. Zo was Krijn voor deze wedstrijd eerste honkman (de laatste keer dat hij deze positie speelde, was bij de pupillen), Bas tweede honkman, Jasper korte stop en Renick derde honkman.

Als startend pitcher was Stijn aangewezen. Waar sommige teams met één of twee pitchers het seizoen zijn begonnen, heeft Blue Hawks de luxe van vier pitchers die elkaar kunnen afwisselen.

Stroef begin

Stijn begon wat stroef aan de wedstrijd tegen de aspiranten van The Pioneers. Hoewel de eerste slagman nog uitging door een vangbal van Bas, kwamen de volgende twee spelers met vier wijd op de honken. Door een mooie honkslag van de nummer vier aan slag kon het eerste punt worden gescoord. Na een derde vrije loop stroomden de honken bovendien vol.
Net op het goede moment begon Stijn met slagballen te gooien en stuurde hij de volgende twee tegenstanders met een strikeout weer terug de dug-out in.

De slagmannen van Blue Hawks wisten de pitcher van The Pioneers goed te raken. Alle negen spelers sloegen de bal het veld in. De ene bal nog mooier dan de andere. Bas begon met een tweehonkslag gevolgd door Jasper, Krijn en Renick met elk een honkslag, een driehonkslag van Cas, Rik met een line drive geslagen tweehonkslag, Stijn en Lezra met elk een honkslag (helaas iets te ver doorgelopen en hierdoor uitgetikt) en als laatste Jeroen uit door actie pitcher naar eerste honkman. Hij had er daarmee wel voor gezorgd dat Stijn kon scoren. Bas was de laatste nul door een gevangen bal van de tweede honkman. Een zeer goed begin van de wedstrijd: 7-1 na de eerste inning.

Sterke arm

De arm van Stijn begon in de eerste helft van de tweede inning steeds warmer te worden. Zo kon het gebeuren dat de nummers acht en negen van de slaglijst snel weer konden gaan zitten na een strikeouts en een actie van de eerste honkman. Klein smetje was de vier wijd. Maar die werd gevolgd door een tweede strikeout.

Zelf wist Blue Hawks ook in de tweede inning de ballen van de pitcher nog steeds heel goed te zien. En zo konden Krijn, Renick, Rik en Lezra opnieuw honkslagen slaan. Stijn kreeg vier wijd. Na de nullen van Jasper en Cas en Jeroen waren er weer vijf punten gescoord.

Maximale aantal ballen

Stijn gooide de ballen nog steeds strak in de slagzone, echter de jongens van The Pioneers wisten nu wel de mooie ballen er tussen uit te slaan. Zo moest Stijn toestaan dat er twee punten konden worden gescoord. Nadat opnieuw twee tegenstanders waren uitgeschakeld door goed veldspel, waaronder een zeer strakke aangooi van Renick naar Krijn, was precies het maximale aantal van zestig ballen voor Stijn bereikt en moest hij  worden vervangen door Bas. Bas gooide één bal en dit was een stootslag die door hemzelf goed werd verwerkt.

Met een nieuwe pitcher op de heuvel van The Pioneers wisten de aspiranten nog acht punten aan het totaal toe te voegen na een groot aantal vrije lopen. Door het goede pitchen en veldwerk van Blue Hawks kwamen er geen punten meer bij voor The Pioneers.
Wat nog noemenswaardig is, was de mooie pick-off van Bas met de daar op volgende actie van Krijn naar Renick.

Werpcijfers Stijn: 4x strikeout, 4x 4 wijd, 3 honkslagen tegen en zijn veld maakte geen fouten.
Werpcijfers Bas 1x strikeout, 0x 4 wijd, 0 honkslagen tegen en ook zijn veld maakte geen fouten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *