Aspiranten winnen indoortoernooi in Emmen

De aspiranten hebben vorig weekeinde voor het eerst een indoor honkbaltoernooi gespeeld. Voor de spelers Krijn, Rik, Bas en Stijn was dit de tweede kennismaking met een indoortoernooi.  Waar in 2010 Krijn zijn debuut maakte, is hij nu samen met Rik, Bas en Stijn een van de vaste waardes geworden van het aspirantenteam. Voor de spelers Jaimy en Mika was dit het debuut in het aspirantenteam, terwijl Remy voor de eerste keer mee was als coach.

Blue Hawks was met negen spelers en drie coaches afgereisd naar Emmen voor deelname aan het leuke indoortoernooi. Waar tijdens het indoortoernooi voor pupillen in 2010 de sportzaal nog erg verouderd was, is nu een geheel nieuw complex gebouwd met winkels en dus ook een mooie nieuwe sporthal.

Door de vakantie waren er helaas maar twee teams op dit aspirantentoernooi afgekomen. Er werd afgesproken dat er twee keer tegen elkaar gespeeld zou worden.

Opdracht

Na het ingooien konden de wedstrijden beginnen. De opdracht aan de spelers was om het toernooi vooral als training te zien. Iedereen kreeg de kans om op veel verschillende posities te spelen.

Tijdens dit indoortoernooi werd met aangepaste regels gespeeld. Zo sloegen spelers door middel van een zelf opgeworpen bal en  waren er geen pitchers en catchers. De wedstrijden duurden circa  dertig minuten.

Zeer lastig

Door de snelle ondergrond en de muren in het buitenveld was het zeer lastig om nullen te maken. Ook moest er, nadat er geslagen was, de knuppel in een mand worden gelegd. Voor sommige spelers was dit toch wel even wennen.

De spelers van Blue Hawks speelden echter heel sterk onder deze omstandigheden. Zo werd dan ook de eerste wedstrijd gewonnen met 5-4. Na een drinkpauze van tien minuten werd er begonnen aan de tweede wedstrijd. Zowel de spelers van Bedrocks als de spelers van Blue Hakws maakten er een mooie wedstrijd van met om en om punten. Hele mooie acties werden afgewisseld met grote fouten. Maar het belangrijkste was de lol die de spelers hadden. Zo kon de tweede wedstrijd worden gewonnen met 8-6.

Gelegenheidsteams

Voor de derde wedstrijd werden gelegenheidsteams gemaakt tussen de teams van Bedrocks en Blue Hawks. Dit werd een hele ontspannende wedstrijd. Met een hele mooie mix tussen de spelers.

Zo was er een einde gekomen aan een leuke zondagmiddag. En tevreden keerden de spelers en coaches met een beker terug naar Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *