Aspiranten winnen eerste duel in 2e klasse

Zaterdag 12 april was de eerste wedstrijd van de aspiranten van Blue Hawks tegen Giants uit Hengelo. Waar andere jaren de aspiranten nog in de 3de klasse uitkwamen, wordt er dit jaar voor het eerst in de 2de klasse gespeeld.

De Giants uit Hengelo begonnen met een bijna geheel nieuw team aan de competitie. In de 1ste slagbeurt wisten de jongens van de Giants nog wel het 1ste en 2de honk te vinden door 2x 4 wijd van Jasper onze startende pitcher. Maar na een knappe pick-off  (Jasper naar Cas) een Strike-out en een mooie vangbal van Bas was het al de beurt aan de aspiranten van Blue Hawks om te laten zien wat ze geleerd hebben in de wintertraining.

1e inning

De 1ste pitcher van de Giants begon nerveus aan de wedstrijd en kon de slagzone niet vinden en moest dan ook  resp. Bas, Stijn, Jasper en Renick toestaan met 4 wijd op het honk. De pitcher werd dan ook al vervangen na de 4de wijd op onze jongens aan slag. De 2de pitcher moest ook Cas toestaan op het honk met 4 wijd.

Na een 45 minuten spelen viel dan toch de eerste nul door Wasim in zijn 1ste officiële slagbeurt aan de kant te zetten met 3 slag. Met nog 2 x 4 wijd  en 2x een strike out viel dan eindelijk de 3de nul na bijna een uur spelen. Met de 1ste helft van de 2de inning te spelen hadden de aspiranten een comfortabele 6-0 voorsprong.

2de inning

Jasper werd in de 2de inning een beetje in de steek gelaten door zijn veld die 2 fouten maakte en een mooie honkslag van Michael de 2de pitcher. Zo wisten de Giants 3 punten te scoren totdat de 3de nul viel aan Zwolse kant viel. In de gelijkmakende 2de slagbeurt wist Cas goed de bal te raken voor waarschijnlijk een 3 honkslag, maar door het missen van het honk wist hij niet verder te komen dan het 1ste honk.

Mats bracht door een mooi uitgevoerde stootslag  Cas nog wel naar het 2de honk.  Maar verder konden de aspiranten helaas niet uitlopen.  Aan het einde van de inning 2 was de stand dan ook 6-3 voor de Blue Hawks.

Spannend einde

Bas was aan het einde van de 2de inning op de heuvel gekomen en moest in de 3de inning samen met zijn veld  zorgen dat de eerste winst van de competitie in Zwolse handen kwam. Door een mooie vangbal van Cas en door een strike-out werden er al snel 2 nullen gemaakt.

Maar de wedstrijd is nog niet over tot de laatste bal gegooid is, bleek ook vandaag weer. Door een 4 wijd- fout- schijn en een wilde worp was de stand 6-5 geworden, en stond het gelijkmakend 6de punt op het honk. Maar de 1ste slagman op de lijst kon zijn geduld niet bewaren en sloeg mis op de gemene ballen van Bas. Zo was er een einde gekomen aan een spannende wedstrijd waarbij opviel dat er iets te veel fouten gemaakt zijn en dat er dus nogal wat werk te doen is van de week..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *