Aspiranten winnen door goed spel

De aspiranten hebben goede reclame voor het honkbal gemaakt tijdens de Open Dag van Blue Hawks. De vooraf ingeschatte moeilijk wedstrijd tegen de Zuidvogels 2 werd met ruime cijfers gewonnen.

De aspiranten hadden wat recht te zetten na het onnodige verlies tegen Blue Socks door fouten in de vorige wedstrijd. Onder een stralende zon en met veel toeschouwers werd het een hele mooie wedstrijd met alles wat het honkbal zo mooi maakt. Veel punten en goed veldspel werden beloond met een 14-1 overwinning voor Blue Hawks.

De aspiranten werden door de vakantie van de hoofdcoach Franklin geleid door Remy en Sanford en de vaste assistent Henri. Voor Remy en Sandford was het hun debuut als coach voor de aspiranten van Blue Hawks.

Beste wedstrijd

De startende pitcher voor de aspiranten was Renick, die de beste wedstrijd van zijn nog jonge carrière speelde. Door goed pitchen en goed veldwerk lieten de aspiranten in de eerste inning geen enkel punt toe.

Voor de aspiranten was Bas de eerste slagman die meteen kon laten zien waarom hij is geselecteerd voor de Future Stars Seniors van Regio Noord. Hij kwam meteen op het honk met een tweehonkslag. Later in de wedstrijd zou hij door goed agressief en gedurfd honklopen nog een driehonkslag slaan. Ook de volgende in het slagperk Stijn is voor de Future Stars Juniors geselecteerd. Hij kon in drie slagbeurten twee honkslagen, één keer vier wijd en drie binnengeslagen punten noteren.

Man of the match

Ondanks dat ook andere jongens honkslagen sloegen, zoals Krijn in de eerste inning, Jaimy in de derde inning, Rik een tweehonkslag in de derde inning en de vele verdiende vrije lopen van Joey-Sven (2x), Jorik, Max, Jaimy en Rik, was iedereen het er over eens dat Renick de Man of te Match was door een linedrive grandslam homerun in de tweede inning en een homerun met Stijn op het honk in de derde inning. Beide keren sloeg Renick de bal over de omheining. Zelfs de coach van de tegenstanders klapte in de handen voor deze mooie homeruns.

Nadat Renick zijn aantal ballen had gegooid, met vijf strikeouts, twee keer vier wijd, één honkslag tegen en twee fouten van zijn veld, was het de beurt aan Stijn om de defensie van de Blue Hawks te leiden en zo te voorkomen dat De Zuidvolgels nog punten kon scoren. Stijn deed dat zeer goed door drie keer een strikeout te gooien.
De Blue Hawks aspiranten hebben nu zeven wedstrijden gespeeld in de 2e klasse en was daar tegen elke tegenstander niet kansloos. De jongens komen steeds meer in vorm en zien dan ook uit naar de rest van de competitie.

Met zoveel publiek en enthousiaste spelers is het leuk coachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *