Aspiranten verliezen tweede wedstrijd

Na drie weken stond er voor de aspiranten van Blue Hawks weer een competitiewedstrijd op het programma. Tegen de aspiranten van Caribe uit Groningen verloor de Zwolse ploeg met 2-13. Het was de tweede nederlaag voor Blue Hawks dit seizoen.

Renick begon tegen Caribe aan zijn tweede start als pitcher van de aspiranten. Nadat de eerste slagman nog met vier wijd op de honken was gekomen, kwamen er snel twee nullen met daarbij een mooie vangbal van Rik en een veldactie van tweede honkman Krijn naar eerste honkman Rik. Renick moest echter toestaan dat de beste slagman van vandaag Richy  een tweehonkslag sloeg en daarmee Mike over de thuisplaat sloeg.

Richy sloeg op alle pitchers van vandaag, Renick, Bas en Stijn, mooie over het tweede honk geslagen hits. Renick kon gelukkig snel erna een strikeout noteren, zodat de achterstand na eerste helft van de eerste inning nog maar drie punten was.

Goede pitcher

De spelers van Blue Hawks waren tegen Caribe niet in staat de goede pitcher Mike het moeilijk te maken. Hij liet nog wel Bas met vier wijd toe op het honk, maar de drie daaropvolgende spelers werden uit gegooid met een drie slag.

De reliever van Blue Hawks was Bas. Hij had het moeilijk. Dit kwam mede doordat zijn veld in het begin van de tweede inning twee veldfouten maakte. Zo raakte het eerste en het tweede honk bezet. Door honkslagen van onder andere de al eerder genoemde Richy konden de honklopers scoren. Bas kon de slagzone niet zo goed vinden en werd uiteindelijk vervangen door Stijn. Stijn gooide om en om vier wijd wijd drie slag. Hierdoor liep de achterstand in deze tweede inning op naar 0-10. Rik maakte in de gelijkmakende tweede inning nog wel het eerste punt voor Blue Hawks van de wedstrijd. Hij kwam op de honken door vier wijd en wist met goed loopwerk de thuis plaat te bereiken.

Mooie actie

In de derde inning schakelde Stijn de eerste slagman nog wel uit met drie slag, maar hij kon echter samen met zijn veld niet voorkomen dat er nog drie punten aan het totaal van Caribe werden toegevoegd. Vernoemenswaardig was de mooie actie van Krijn, die een stelende loper wist uit te tikken voordat hij het tweede honk kon bereiken.

De Groningse startend pitcher Mike werd na één slagman in de derde inning vervangen nadat hij bijna zijn maximaal aantal ballen van de dag had gegooid.  De tweede pitcher van Caribe moest nog toestaan dat Stijn op het honk kwam met vier wijd. Even later zou Stijn ook het tweede en laatste punt voor Blue Hawks scoren. Hij stond uiteindelijk ook de enige honkslag van Blue Hawks toe, die werd geslagen door Cas.
Door goed veldspel van de aspiranten van Caribe kon Blue Hawks echter geen punten meer scoren. En zo eindige de wedstrijd in een verdiende nederlaag van 2-13. Alle spelers van Blue Hawks zijn weer een ervaring rijker en de trainers hebben nu al weer zin in de aankomende trainingen om de aspiranten beter te maken.

Werpresultaten

Blue Hawks:
Renick (1 inning): 1x drie slag, 3x vier wijd, 1 honkslag tegen en zijn veld maakte één fout.
Bas (1/2 inning): 0x drie slag, 3x vier wijd, 2 honkslagen tegen en zijn veld maakte twee fouten.
Stijn (1 1/2 inning): 5x drie slag, 4x vier wijd, 2 honkslagen tegen en zijn veld maakte één fout.

Caribe:
Mike (2 1/3 inning): 5x drie slag, 3x vier wijd, 0 honkslagen tegen en zijn veld speelde foutloos.
Tweede pitcher (2/3 inning): 0x drie slag, 1x vier wijd, 1 honkslag tegen en ook zijn veld speelde foutloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *