Aspiranten verliezen onnodig van de Knights

De aspiranten van Blue Hawks moesten op de laatste dag van augustus afreizen naar Leek voor de uitwedstrijd tegen de Knights. Vooraf werd al verwacht dat dit een spannend duel zou worden. En dat bleek ook het geval. In een op en neer gaande wedstrijd verloor het Zwolse team door fouten met 7-6.

Startend pitcher voor de Knights was Olaf. Hij deed dit zeer goed door in de eerste inning onder meer Jasper, Krijn en Renick met drie slag aan de kant te zetten. Alleen Bas kwam na een veldfout van de korte stop op het honk. Hij kon even later door een wilde worp de thuisplaat passeren.

Voor de aspiranten van de Blue Hawks was Stijn de pitcher. De eerste slagman kwam door een foute aangooi van korte stop Bas naar eerste honkman Krijn op het tweede honk. Hij kon later scoren door een fout van Stijn, die een te verwerken bal niet goed onder controle kreeg. In het restant van de inning kreeg Stijn geen problemen. Hij gooide één strikeout en maakte zelf twee nullen door de bal nu wel tijdig op het eerste honk te krijgen.

Sterk

De pitcher van de Knights pakte in de tweede inning de draad weer verder op. Ook nu bleef hij onbespeelbaar. Cas, Rik, Stijn en JOey-Sven kregen allemaal drie slag. Alleen Rik wist na een doorgeschoten bal nog wel veilig de honken te bereiken.

Waar Olaf van de Knights niet in de problemen raakte, kwam Stijn dat wel. Hij moest in de gelijkmakende tweede slagbeurt toestaan dat de nummer zeven op de slaglijst na de enige vrije loop van Stijn op de honken kwam. Door een gestolen honk en een honkslag van Inge kon hij even later het tweede punt voor zijn ploeg scoren. Na onder meer een veldfout en een honkslag liep de Knights nog verder uit. Door drie strikeouts hield Stijn de schade beperkt tot vier tegenpunten: 5-2.

Opstartproblemen

Waar Stijn nog niet aan zijn maximale aantal ballen van zestig zat, moest pitcher Olaf na zijn enige keer vier wijd in de eerste helft van de derde inning worden vervangen. Door de vier wijd kwam Jorik op het honk. Hij liet zien al veel te hebben bijgeleerd in zijn eerste seizoen bij de aspiranten. Hij wist het tweede en derde honk te stelen. Ondertussen had de reliever van de Knights opstartproblemen. Na vier wijd voor Bas, schijn en een wilde worp konden zowel Jorik als Bas scoren. De reliever herpakte zich hierna en schakelde Jasper, Renick en Cas met drie slag uit.

Ook Stijn bleef drie slag gooien. In de tweede helft van de derde inning schakelde de Zwolse pitcher twee tegenstanders uit. Renick, die op de positie van korte stop Bas had vervangen, maakte met een Major League-actie de derde nul.

Voorsprong

Na ruim een uur spelen wisten de aspiranten van Blue Hawks eindelijk het honk weer te vinden. Stijn kwam op het honk door een vrije loop van closer Inge. Door een daverende driehonkslag van Joey-Sven kon hij vervolgens ook scoren. Joey-Sven passeerde zelf de thuisplaat na een honkslag van Bas. Na twee snelle strikeouts en een veldactie van de derde honkman kwam de slagbeurt voor Blue Hawks ten einde en moest de Zwolse ploeg de 5-6 voorsprong verdedigen.

Stijn leek aanvankelijk niet in de problemen te komen door de eerste slagman op twee slag te zetten. Hij gooide vervolgens de bal nog wel hoog aan de buitenkant, maar de vierde pitch was voor de slagman te mooi om te laten lopen. Hij bedacht zich dan ook niet en sloeg de bal ver in het midveld voor een driehonkslag. De volgende slagman  had de ballen van Stijn ook al eerder gezien en kon na een rake klap en een veldfout het tweede honk bereiken. Doordat ook de nummer drie van de slaglijst een honkslag kon slaan, verloor Blue Hawks de wedstrijd met 7-6.

De komende week moet er hard worden gewerkt om te zorgen dat het aantal fouten wordt verminderd. Ook moet er scherper worden getraind om ervoor te zorgen dat de op papier betere tegenstanders het moeilijk krijgen. De eerste kans hiervoor is tijdens de thuiswedstrijd tegen Drachten Diamonds. Komt dan allen kijken en moedig de aspiranten aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *