Aspiranten verliezen derde wedstrijd op rij

Bij mooi weer waren de aspiranten van Blue Hawks zaterdagmiddag niet opgewassen tegen de goede slagploeg van WHSC uit Winschoten. In Zwolle verloor de thuisploeg uiteindelijk met 13-6 van de koploper uit het klassement.


Startend pitcher bij Blue Hawks was Stijn. De slagploeg uit het hoge noorden wist in de eerste inning geen raad met de goed geworpen ballen van Stijn. Hierdoor hoefden de aspiranten van Blue Hawks in deze slagbeurt maar één punt toe te staan. In gelijkmakende eerste slagbeurt nam Blue Hawks, na een mooie klap van Krijn en enkele keren vier wijd, een 4-1 voorsprong.

Door twee goede acties en een keer drie slag konden de aspiranten van WHSC niet dichterbij komen. Nadat Jorik in de volgende slagbeurt met vier wijd op de honken was gekomen en het tweede honk had gestolen, kreeg de kop van de slaglijst met geen enkele uit de kans om minimaal nog enkele punten aan het totaal toe te voegen. De enige die dit lukte, was Stijn. Hij zorgde met een opofferingsslag dat Jorik kon scoren.

Zachtere ballen

Het was in het begin van de derde inning dat slagmensen van WHSC de ballen van pitcher Stijn voor de tweede keer onder ogen kregen. De aspiranten van WHSC wisten nu wel raad met de zachtere ballen van Stijn. Enkele rake klappen en drie punten verder had Stijn het maximale aantal ballen bereikt die hij mocht gooien. Het was hierna de beurt aan Bas om het pitchen over te nemen. Helaas kon Bas de slagzone te goed vinden en werden de ballen ver het buitenveld in geslagen. Bas werd daarbij ook niet geholpen door zijn veld, die enkele fouten maakte. Het duurde te lang voordat de bevrijdende derde nul viel. De achterstand was toen al opgelopen tot 6-9.

De nieuwe pitcher van WHSC gooide harde ballen in de gelijkmakende derde inning. Daar hadden de aspiranten van Blue Hawks geen antwoord op. Ondanks een woordje van Franklin en Henri om de jongens nog eenmaal op te laden, was de wil om te winnen weg.

Fouten

Met een nieuwe pitcher Renick werd begonnen aan de vierde inning. Ondanks één keer een pitch out wisten de goede slagmensen van WHSC ook wel raad met de ballen van Renick. Hij werd evenmin geholpen door zijn veld. Er werden weer enkele fouten gemaakt. Bij de gelijkmakende vierde inning was de achterstand inmiddels 6-13. Na twee snelle strikeouts kwam Bas nog wel op het eerste honk, maar er was geen zin en geloof meer in een goede afloop. Het was dan ook terecht dat WHSC had gewonnen.

Deze wedstrijd moet snel worden vergeten en de aspiranten moeten nu hopen dat iedereen een goede vakantie heeft om weer fris aan de tweede seizoenshelft te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *