Aspiranten openen seizoen met winst

Het aspirantenteam van Blue Hawks heeft het nieuwe honkbalseizoen geopend met een overwinning tegen de Drachten Diamonds. In Drachten trokken de Zwolse honkballers in de laatste inning met 9-11 de winst naar zich toe. Het was de eerste competitiewedstrijd van een team van Blue Hawks dit seizoen.

De aspiranten  van Blue Hawks krijgen dit jaar in de 3e klasse B de zware taak om het vorig jaar behaalde  kampioenschap te verdedigen. Gemakkelijk wordt dat niet. Door het oprichten van een juniorenteam bij de Zwolse ploeg, zijn verschillende aspiranten ‘gepromoveerd’ naar de junioren en moet er nu worden gebouwd aan bijna een geheel nieuw aspirantenteam, die voor een belangrijk deel is aangevuld met pupillen.

Voor Jorik was deze wedstrijd zelf zijn debuut als speler van de Blue Hawks. Nadat sommige jongens vorig seizoen wel eens een invalbeurt hadden gehad bij de aspiranten, was deze wedstrijd voor de overgekomen pupillen  Rik, Stijn, Renick, Lezra en Joey-Sven de officiële eerste wedstrijd als aspirant.

Onwennig

In het te koude Drachten ( 7 graden) begon de pitcher van de Drachten Diamonds nog een beetje onwennig aan de wedstrijd. Na twee keer vier wijd en vier honkslagen tegen was er voor Blue Hawks als snel een voorsprong van vijf punten totdat de derde nul viel. Nadat pitcher Stijn  meteen op de tweede bal een honkslag tegen kreeg, kwamen er snel twee nullen op het bord. Echter kwamen de aspiranten van Drachten Diamonds nog sterk terug door drie verre niet te vangen klappen in het buitenveld. De eerste inning werd definitief beëindigd door een strikeout.

Door nog drie punten te scoren in de eerste helft van de tweede inning, kwamen de Blue Hawks op een comfortabele 3-8 voorsprong. De thuisploeg uit Drachten kwam echter terug in de wedstrijd nadat er enkele fouten waren gemaakt door de spelers in  het veld van de Blue Hawks en een paar keer vier wijd van de twee pitchers van Blue Hawks. Nadat moe gestreden pitcher Stijn in deze tweede helft van de tweede inning was vervangen door Bas. werd de stand ineens weer 8-8.

Eerste officiële punt

De tijd was nog net niet verstreken, maar iedereen had zich al verzoend met de gelijke stand. Er kwam echter een nieuwe kans toen de coaches van de beide teams overeen kwamen om toch nog een volledige inning te spelen. In de eerste helft van de derde inning maakte Jeroen nadat hij geraakt werd door een bal zijn eerste officiële punt  voor de aspiranten.
In de gelijkmakende derde inning moesten de aspiranten van de Blue Hawks en voorsprong van drie punten zien te verdedigen. Door goed veldspel werden de fouten van de tweede inning snel vergeten en konden de aspiranten met een 9-11 winst richting huis rijden.

Startend pitcher Stijn gooide twee keer drie slag, vier keer vier wijd en kreeg vier honkslagen tegen. Zijn veld maakte twee fouten. Bas kwam hierna tot één strikeout, vier keer vier wijd en zijn veld maakte twee fouten. Hij kreeg één honkslag tegen. Met het nodige huiswerk en vooral toch wel een goed gevoel keerde Blue Hawks hierna terug naar Zwolle. Het team heeft twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *