Aspiranten naar drie zeges in ruim één week

Het aspirantenteam van Blue Hawks heeft in ruim één week drie wedstrijden gewonnen. Op rij werd gewonnen van The Pioneers in Assen, van Blue Devils in Zwolle en van de Knights opnieuw in Zwolle. Daarmee hebben de jonge honkballers van Blue Hawks al vijf van hun eerste zes wedstrijden gewonnen.

Zaterdag 4 mei begon de zegereeks voor Blue Hawks met een overwinning op The Pioneers. In Assen hadden de pitchers van The Pioneers moeite met het vinden van de slagzone. Zo kon Blue Hawks uiteindelijk naar huis met een eenvoudige 0-14 overwinning. Elke speler van Blue Hawks scoorde dit duel minimaal één punt. Stijn scoorde zelfs driemaal en sloeg één ploeggenoot binnen.

De spelers van The Pioneers hadden geen antwoord op de goede geworpen ballen van pitchers Bas en Stijn. En zo kon er vrij gemakkelijk worden gewonnen door de Zwolse aspiranten.

Veel bijgeleerd

Donderdag 9 mei was in Zwolle Blue Devils de tegenstander. Vorig jaar werd er twee keer met grote cijfers gewonnen van de apiranten uit Meppel. Dat dit team in de winter veel had bijgeleerd, werd al heel snel duidelijk. Met goede acties van onder meer binnenveldvelders Rik, Stijn, Krijn en Jasper kon Blue Hawks zijn tegenstander nog op twee punten houden. De derde nul in de gelijkmakende inning werd gemaakt door een zeer goede pick-off op het tweede honk door een zeer goed gooiende pitcher van de Blue Devils. Het slachtoffer van deze pick-off werd Stijn.

Even daarvoor had Bas met een rake klap diep in het linksveld drie punten over de thuisplaat geslagen. Mede daardoor stond Blue Hawks na de eerste inning voor met 4-2. In de eerste helft van de tweede inning werd Blue Hawks na twee zeer goed uitgevoerde tactische acties van de tegenstander (hit en run) op een 4-5 achterstand gezet. In de laatste inning kreeg Blue Hawks de taak om die achterstand weg te werken. DSe thuisploeg kreeg na vier wijd voor Bas het gelijkmakende punt direct op de honken. Via onder meer een gestolen honk kon hij opschuiven naar drie.

Tactische zet

De coach van Blue Devils wisselde hierna zijn derde honkvrouw en korte stop om Bas door een pick-off op het derde honk uit te schakelen. De werpster van Blue Devils gooide hierbij echter de bal langs het derde honk, waarop Bas de thuisplaat kon bereiken. Een tweede fout van de pitcher bracht hierna ook Stijn op de honken. Hij sloeg de bal op de pitcher af, waarna zijn ditmaal de bal langs het eerste honk gooide. Stijn kon zelfs door naar twee en bereikte na een gestolen honk zelfs ook drie.   Nu was het  de beurt aan de coach van Blue Hawks om een tactische zet uit te denken en uit te laten voeren door Stijn en Krijn. Het werd een squeeze-play, waarbij Krijn de bal perfect naar het eerste honk stootte en daarmee Stijn in staat stelde om het winnende punt te scoren: 6-5.

De derde zege volgde op zaterdag 11 mei. In de thuiswedstrijd tegen de Knights uit Leek had de regen grote invloed op het verloop van het duel. De coaches van Blue Hawks waren erg onder de indruk van de goed ingooiende Inge, de startende pitcher van de Knight uit Leek. Waarschijnlijk hadden de spelers van Blue Hawks dit ook gezien en werd er erg nerveus (in  de regen) begonnen aan de wedstrijd.

Nervositeit

Er was al snel een coachbezoek van Nelson nodig om de aspiranten weer tot rust te laten komen. De nervositeit was niet nodig, want het stond aan het einde van de eerste helft van de eerste inning pas 0-4.  De nullen werden gemaakt door een strikeout en twee goede pickoffs door Bas en Rik. Bas had nog maar 31 ballen hoeven gooien.

Nadat er een mooie vangbal door de linksvelder van de Knights was gemaakt, begon het harder te regenen. De regen maakte de handen en ballen nat, zodat de pitcher Inge de ballen niet meer goed kon pitchen naar de catcher. Met een nieuwe pitcher kon eindelijk de derde nul vallen na dertien punten voor Blue Hawks. Waarbij nog opviel dat Jorik zijn eerste punt kon maken uit zijn carrière bij Blue Hawks. Ook de pupil Jaimy was deze regenwedstrijd van de partij. Maar hij kwam net niet meer aan slag in de wedstrijd.

Koude handen

Er werd de hele wedstrijd door de aspiranten van Blue Hawks maar één honkslag geslagen, door Joey-Sven.  De rest van de punten kwamen binnen door enkele fouten en vier wijd. De eerste volledige inning had bijna een uur geduurd. In de eerste helft van de tweede inning was het de beurt aan Stijn om de wedstrijd uit te gooien. Stijn had echter zulke koude handen gekregen, dat hij na één man alweer gewisseld werd door Bas. Gelukkig was Bas niet gewisseld en zo kon hij nog verder pitchen. Er was nog een goede gegooide bal van midvelder Jaimy naar derde honkman Cas en een pick-off met Bas, Rik, Krijn, Rik, Stijn, Rik en als laatste Krijn.

De coaches waren er van overtuigd dat de wedstrijd bij droog weer een zeer spannende wedstrijd was geworden. Op 31 augustus zal de uitwedstrijd in Leek dan waarschijnlijk ook een spannende worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *