Aspiranten in laatste slagbeurt onderuit

Waar de aspiranten twee weken geleden hun tegenstander de Red Caps uit Leusden nog moesten feliciteren met hun 6-0 overwinning, waren in de derde wedstrijd ook de aspiranten van HCAW 3 net iets beter dan de Blue Hawks aspiranten.

De aspiranten maakten in de vorige wedstrijd nog enkele fouten, waardoor het team van de Red Caps op de cruciale momenten de punten kon scoren. Maar tegen HCAW 3 was het veld foutloos en zeer goed in vorm.

In een zeer spannende wedstrijd kon Joey-Sven het eerste punt scoren nadat hij met vier wijd op het honk was gekomen. Bas wist hem door een honkslag binnen te slaan. Ondanks het goede pitchen van Renick konden de aspiranten van Blue Hawks niet voorkomen dat er gelijk gemaakt werd in de inning.

Spannende afsluiting

In de daaropvolgende innings wist HCAW 3 nog eenmaal te scoren. Met nog vijf minuten op de klok was het de beurt aan de aspiranten van Blue Hawks om nog één of meer runs te scoren en zo de overwinning naar Zwolle te kunnen brengen.

Krijn kon zichzelf een goede dienst bewijzen door de eerdere opgelopen strikeouts te doen vergeten en een honkslag te slaan. Hij deed dat dan ook. Door twee snelle strikeouts waren er al twee nullen voordat Rik aa nslag mocht voor zijn derde slagbeurt. Rik kon de druk goed aan en wist de bal te slaan naar de tweede honkman, die de bal maar niet onder controle kreeg. Zodoende bereikte Rik veilig het eerste honk. Doordat Krijn op het derde honk stond kon hij scoren op de klap van Rik. Omdat Rik iets teveel risico nam op het derde honk, werd hij later uitgegeven na een pick-off van de catcher naar de derde honkman. Stand 2-2.

Mooie acties

Hierna was het de beurt aan de spelers van HCAW 3 om minimaal één punt te scoren en de wedstrijd definitief te winnen. Het was aan Stijn en zijn veld om te zorgen dat er geen punten gemaakt konden worden. Helaas was de eerste slagman nog op het honk gekomen door een honkslag in het rechtsveld. Gevolgd door twee snelle nullen na twee mooie acties van derde honkman Cas.

Ondanks een voorsprong in de count wist Stijn net niet de laatste slagman uit te gooien en moest hij toestaan dat er een tweehonkslag geslagen werd, waarop de negende slagman van HCAW 3 kon scoren. Einde wedstrijd. Verlies 3-2.

Scherper

Ondanks het goede veldspel dienen de aspiranten van Blue Hawks nog wel iets scherper aan slag te zijn om toch nog meer druk op het veldwerk van de tegenstander te zetten. Twaalf keer een strikeout tegen is teveel. De komende trainingen zal dan ook in het teken staan van hitting.

Na afloop konden de aspiranten nog kijken naar Jeandro, oud-speler van Blue Hawks, die nu speelt voor het opleidingsteam van de Scimitars. We konden genieten van hoe honkbal op een hoger niveau gespeeld wordt, ondanks het verlies dat ook het team van Jeandro te verwerken kreeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *