Aspiranten beginnen goed aan de tweede helft

De aspiranten van Blue Hawks hebben zaterdag de eerste wedstrijd na de zomerstop gespeeld. Zonder de vaste spelers Cas, Bas en Lezra vertrokken we voor de uitwedstrijd tegen de White Cats uit Sneek. Waar het ’s morgens in Sneek nog regende, ging de zon schijnen voor Blue Hawks, zodat de aspiranten met een 7-13 overwinning weer naar huis konden.

Op de heuvel van de White Cats begon een jongen met pitchen, die nog maar kort bij het team speelde. Hij begon sterk door Krijn met een strikeout uit te gooien (later bleek Krijn zich niet fit te voelen, maar was hij toch gekomen om zijn teamgenoten niet in de steek te laten in vebrand met de weinige spelers. Klasse). De werper moest toestaan dat Stijn (vier wijd), Jasper (honkslag), Renick (vier wijd), Joey-Sven (vier wijd), Rik (honkslag), Jorik (vier wijd) en Mats (vier wijd) punten konden scoren voor de Blue Hawks. Zo begon Blue Hawks met een voorsprong van 0-7 aan de gelijkmakende eerste slagbeurt.

Startende werper voor de aspiranten was Jasper en hij deed dat goed. Jasper moest alleen de eerste en derde speler van de White Cats toestaan op het honk met een honkslag en één keer vier wijd. De andere drie tegenstanders gaf Jasper een strikeout.

Limiet

Omdat de pitcher van de White Cats aan zijn limiet van het aantal ballen zat (60), werd hij nadat hij Stijn nog vier wijd had gegeven, gewisseld door een pitcher die de ballen harder op de jongens van de Blue Hawks gooide. Terwijl Jasper, Renick en Joey-Sven drie slag kregen, profiteerde Stijn door enkele wilde worpen om nog een punt toe te voegen aan het totaal.

In de gelijkmakende tweede inning was er voor startend pitcher Jasper geen vuiltje aan de lucht door zelf een strikeout te gooien en door een door hemzelf verwerkte bal te gooien naar het eerste honk. Waardoor er al snel twee nullen waren gevallen. De daarop volgende jongen moest Jasper nog wel toestaan op het honk (later scoorde dezelfde jongen ook). Maar na een mooie vangbal door Krijn was de voorsprong voor Blue Hawks na twee volledige innings opgelopen tot een comfortabele 8-1.

Moeilijkheden

190813_aspiranten_whitecats2De pitcher van de White Cats moest in de derde inning toestaan dat Rik, Jorik, Mats en Krijn punten konden scoren, door een honkslag van Krijn en door een in het binnenveld geslagen bal van Stijn, die daarop zelf uitging.

In de gelijkmakende derde slagbeurt begon de vermoeidheid van Jasper parten te spelen, ook werd hij niet geholpen door zijn veld door een fout. Jasper mocht nog blijven staan om ervaring op te doen om door moeilijke periodes heen te komen, maar na twee keer vier wijd wijd en twee geraakte spelers van de White Cats Was het tijd voor Stijn om Jasper af te lossen. Stijn had de focus in het begin nog niet op scherp staan. Hij gooide de eerste de beste speler vol op de helm. De tweede speler kreeg vier wijd. Maar daarna was Stijn weer scherp door de volgende twee jongens een strikeout te geven en was de wedstrijd afgelopen door een actie van tweede honkman Krijn naar eerste honkman Renick.

Debuut

Doordat er enkele jongens nog op vakantie waren, kon pupil Mats zijn debuut maken bij de aspiranten. Door twee keer vier wijd en twee binnen gelopen punten had ook hij een belangrijk aandeel in de overwinning van de aspiranten.  De ervaring neemt Mats mooi mee naar volgend jaar, waarin hij komt spelen bij de aspiranten. Jasper was vandaag door zijn sterke optreden op de heuvel en door twee honkslagen de man van de wedstrijd, kort daarop gevolgd door Rik, die een sterke wedstrijd als catcher speelde en een honkslag sloeg in de eerste inning.

We zijn benieuwd hoe onze volgende tegenstander The Pioneers uit de zomerstop is gekomen en zien dan ook tevens Bas, Cas en Lezra weer terug op het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *