Aspiranten sluiten seizoen af met paintball

De aspiranten van Blue Hawks zijn in mei winnaar geworden van het toernooi van Drachten Diamonds. Een deel van het prijzengeld was beschikbaar voor de aspiranten om iets leuk mee te doen.  Het andere deel is door Blue Hawks gebruikt om de nieuwe teams te voorzien van materialen. Voor de besteding van het prijzengeld werden door de aspiranten verschillende opties aangedragen. Na democratisch besluit werd besloten om te gaan paintballen.

Omdat de eerste mogelijkheid om iets leuk te doen, zich pas aandiende nadat alle wedstrijden waren afgelopen, kon het paintballen pas doorgang vinden op 6 oktober. Om 15.15 uur vertrokken de spelers vanaf het clubgebouw van Blue Hawks naar Nijbroek. Met het volledige team werd aan deze afsluitingsdag deelgenomen, met als gastspeler Jeandro.

Na het omkleden in camouflagepakken was het tijd om de werking van het paintballen uit te leggen aan de aspiranten. De ‘kogels’ zijn gemaakt van suiker met daarin een kleurstof. Als een speler geraakt werd, moest hij weer terug naar de uitgangsstelling en was hij de rest van het potje af.

Winnaar

Nadat de teams waren ingedeeld, kon de wedstrijd beginnen.  Team geel  (Joey-Sven, Cas, Renick, Rik,  Jorik en Franklin) kreeg de gele vlag om te verdedigen en team wit (Stijn, Bas, Krijn, Jasper, Jeroen, Jeandro, Lezra) de witte vlag. Als de vlag van de tegenstander terug was gebracht naar de eigen vlag, was  het spelletje afgelopen en kon het  andere team een andere tactiek bedenken om het volgende spel te kunnen winnen.
Na vier wedstrijdjes was de stand 2-2 tussen team wit en geel en moest het laatste wedstrijdje uitmaken wie er met de eer kon strijken. Na een spannende strijd werd team geel uiteindelijk de winnaar.

Terug in de kantine van Blue Hawks was het tijd om het sportieve seizoen af te sluiten met patat en bittergarnituur. Met nog wat plaagstootjes over dingen die fout waren gegaan van Henri, gingen de aspiranten na een leuke middag weer naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *