Acht spelers Blue Hawks geselecteerd voor NK

Acht talentvolle jeugdhonkballers zijn deze week geselecteerd voor het Nederlands kampioenschap Little League. Zij reizen met de selectieteams van Noord-Nederland af naar Hoofddorp voor het finaleweekend op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Het aantal van acht spelers is een evenaring van het record aantal deelnemers uit 2006, toen Blue Hawks ook met acht spelers deelnam aan het NK Little League.

Jaarlijks vaardigt Blue Hawks meerdere spelers af naar het Nederlands kampioenschap. De afgelopen weken trainden acht Zwolse honkballers mee met de selectieteams van Noord-Nederland, samengesteld uit de meest talentvolle spelers uit de provincies Overijssel, Drenthe, Friesland en Groningen.

Deze week werden de definitieve selecties bekendgemaakt. Alle acht de spelers van Blue Hawks wisten de schifting te halen. Aspirant Jesse Holsheimer (11) en junior Stijn Bruins Slot (16) keren daarmee terug op het NK. Zij komen uit in respectievelijk de Little League en de Senior League.

Debuut

De Zwolse elfjarige pupillen Julian van Drunen, Tim Cornelissen en Tobias Olthof maken komende maand hun debuut in de Little League. De veertienjarige Martijn Sozef uit het aspirantenteam van Blue Hawks debuteert op het NK in de Junior League. De junioren Wasim Anchary (16) en Ali Asel Farhad (15) maken voor het eerst hun opwachting op het NK in de Senior League.

De honkballers van Blue Hawks starten volgende maand met de selectieteams van Noord-Nederland aan het Nederlands kampioenschap Little League. De eerste ronde wordt op zaterdag 3 juni gehouden in Almere. Het finaleweekend vindt op zaterdag 17 en zondag 18 juni plaats in het prachtige stadion van Hoofddorp Pioniers, afgelopen september nog het decor voor het Europees kampioenschap.

World Series

Little League is een internationaal programma voor jonge honkballers en softbalsters tussen de 11 en 16 jaar. In overleg met Little League USA is Nederland ingedeeld in tien speelregio’s. Aan het NK neemt dit jaar een recordaantal teams deel. In totaal gaan 39 teams de strijd aan in verschillende leeftijdsklasses.

De winnaars van het NK plaatsen zich voor de Europese kampioenschappen Little League, die in juli van dit jaar worden gehouden in het Poolse Kutno (Little League en Junior League) en het Italiaanse Novara (Senior League). De Europese kampioenen reizen vervolgens in augustus af naar de Verenigde Staten voor de World Series.

Organisatie

De organisatie van het NK is namens de honkbal- en softbalbond KNBSB onder meer in handen van Zwollenaar Hilko Appels. De oud-speler van Blue Hawks volgt momenteel de studierichting Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool in Groningen, waar hij zich heeft gespecialiseerd in sportevenementen.

Blue Hawks wenst alle Zwolse honkballers en Hilko heel veel succes tijdens het aankomende NK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *