Aanvraag Sportimpuls afgewezen

De Sportimpuls die Blue Hawks samen met verschillende Zwolse clubs en met SportService Zwolle heeft aangevraagd, is afgewezen. Hierdoor komt Blue Hawks niet in aanmerking voor een subsidie uit deze regeling.

In het voorjaar heeft Blue Hawks samen met de hockey-, voetbal- en atletiekverenigingen op de sportparken Peterskamp en het Hoge Laar in verschillende gezamenlijke sessies de aanvraag voor de Sportimpuls vormgegeven.

De Sportimpuls is een subsidieregeling, die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen.

Aanvraag

Uiteindelijk hebben deze clubs in samenwerking met SportService Zwolle een aanvraag ingediend voor het project ‘Sportdorp het Hoge Laar’. Hiermee maakten de Zwolse verenigingen gezamenlijk kans op een subsidie van circa € 70.000. Een bedrag dat kon worden ingezet om de sportactiviteiten in de wijk te verhogen.

Vandaag is duidelijk geworden dat de aanvraag niet is gehonoreerd. Binnen de Sportimpuls 2015 zijn dit jaar in totaal 306 subsidieaanvragen ingediend, gezamenlijk met een totaalbedrag van ruim € 22 miljoen, waarmee het beschikbare budget van € 3,5 miljoen ruimschoots is overschreden. Op basis daarvan is een selectie gemaakt van de ingediende verzoeken, waarbij de aanvraag van onder meer Blue Hawks niet is uitgekozen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *