Aandacht voor afval langs het veld

Materiaal opruimen, veld vegen en….. container meenemen. We willen jullie vragen om met elkaar te zorgen voor een schoon sportpark. Daarvoor zijn vanaf nu een speciale containers beschikbaar. Een kleine moeite, maar een groot verschil.

Omdat ons veld in een openbaar park ligt, raakten de prullenbakken nogal snel vol. Ook op dagen dat er geen trainingen of wedstrijden waren. Het afval ophalen kost geld. Om overbodige kosten te voorkomen, zijn de prullenbakken langs het veld weggehaald.

Om te voorkomen dat toeschouwers met hun afval blijven zitten, deze achterlaten, of laten rondslingeren, hebben we nieuwe container gekregen. Deze groene container kun je vinden in het materiaalhok. Voor toernooien of drukke speeldagen zijn nog extra containers beschikbaar in de kleedkamer.

Container legen

Speel je een thuiswedstrijd? Zet de container dan voor de start van de wedstrijd bij de backstop. En na de wedstrijd neem je de container weer mee terug naar het materiaalhok.

Na afloop van de wedstrijd kan de afvalzak in de grote afvalcontainer naast de kantine. Dit kun je met behulp van de kantinedienst tegelijk doen met het weggooien van de rest van het afval. In de groene container hang je een nieuwe containerzak. De zakken liggen in het keukenkastje boven de kraan.

En ook…

En vergeet ook niet afval in de dug-outs weg te gooien in de containers die in de dug-outs staan. En het gravel in de dug-outs bij elkaar te vegen. Zo voorkomen we verstopping van de afvoer.

Dus:

  • Voor de wedstrijd de grijze container uit het materiaalhok.
  • De groene container zet je achter de backstop.
  • Na de wedstrijd gooi je rondslingerend afval in deze container.
  • Je veegt het afval en gravel uit de dug-out bij elkaar.
  • De container neem je mee terug naar het materiaalhok.
  • De volle afvalzak haal je eruit en gooi je in de grote afvalcontainer.
  • Je hangt een nieuwe afvalzak in de container.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *